Premierul le cere profesorilor să oprească greva: „Dascălii noștri vor înțelege seriozitatea angajamentului și vor reveni la catedră”

Joi, 08 Iunie 2023, ora 11:38
2165 citiri
Premierul le cere profesorilor să oprească greva: „Dascălii noștri vor înțelege seriozitatea angajamentului și vor reveni la catedră”
Premierul Nicolae Ciucă le cere profesorilor să revină la catedră FOTO gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a cerut joi, 8 iunie, în deschiderea şedinţei de Guvern, oprirea grevei din învățământ, motivând memorandumul care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

”Cu toţii susţinem procesul de transformare şi modernizare a educaţiei pentru că este singira modalitate prin care putem să asigurăm viitorul copiilor noştri şi viitorul acestei ţări. Astăzi aprobăm această decizie de politici publice, acest memorandum şi sunt convins că odată ce va fi publicat în Monitorul Oficial dascălii noştri vor înţelege seriozitatea angajamentului nostru şi vor lua decizia de a reveni la catedră”, a spus premierul în şedinţa Executivului.

Nicolae Ciucă a arătat că prin proiectul România educată şi pachetul legilor educaţiei au căutat să dea încredere că educaţia şi sănătatea sunt priorităţi pentru coaliţia de guvernare şi în cadrul programului de guvernare.

”Tot ceea ce am discutat şi ne-am asumat în întâlnirile cu liderii de sindicat a fost concretizat într-o serie de documente, care au reglementat atît solicitările salariale cât şi cele care vizează investiţiile în educaţie, în îmbunătăţirea condiţiilor cât şi în tot ceea ce înseamnă procesul tehnic de derulare a educaţiei”, a spus premierul, amintind de Ordonanţa adoptată în şedinţa de guvern de săptămâna trecută. Premierul a arătat că ”a înţeles această suspiciune care de-a lungul timpului s-a acumulat şi este îndreptăţită”, dar ”în momentul de faţă au avut un partener cât se poate de onest şi cât se poate de angajat în a rezolva aceste probleme”.

”Împreună cu preşedintele Camerei Deputaţilor, pentru că am vrut să punem laolaltă atât executivul cât şi legislativul, împreună cu miniştrii de linie, am adoptat aceste măsuri şi vom continua să susţinem şi să vorbim despre ele şi să le materializăm în aceste documente pe care le-au solicitat reprezentanţii personalului din educaţie. De aceea, astăzi, tocmai pentru a oferi garanţii suplimentare faţă de concretizarea măsurilor pe care le-am adoptat, vom aproba un memorandum în cadrul unei declaraţii pe care o vom aproba în Guvern şi publica în Monitorul Oficial exact cu elementele de referinţă legate de prevederile salariale pentru debutanţii din educaţie, în grila de salarizare specifică noii legi a salarizării şi celelalte măsuri care au fost prevăzute în Memorandum în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura de învăţământ”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a menţionat că sunt ”asumări politice”.

”Am stabilit de asemenea cu domnul Marcel Ciolacu să ne asumăm împreună, ca lideri ai celor două partide, PNL şi PSD, să semnăm un angajament politic tocmai pentru a oferi acele garanţii prin care în final să determinăm educatorii, profesorii, învăţătorii, toţi cei care lucrează în învăţământ, să reia procesul de învăţământ, pentru că aici nu este vorba doar de relaţia dintre membrii sindicatelor şi guvern ci este vorba despre impactul şi consecinţele acestor decizii asupra a milioane de copii, părinţi şi cel mai important, asupra a sute de mii de copii care urmează să susţină e Evaluarea naţională şi Bacalaureatul. Toate aceste chestiuni sunt convins că dascălii noştri le înţeleg şi înţeleg de asemenea apelul la încredere şi raţiune pe care îl fac de la masa Guvernului pentru a înceta această grevă şi a putea să finalizăm anul de învăţământ”, a mai spus şeful Executivului.

Premierul a reiterat că ”educaţia şi sănătatea sunt priorităţi ale actualei coaliţii de guvernare şi priorităţi în programul de guvernare”.

Eveniment Quarterly Report

Tudor Chirilă, avertisment pentru părinți. "Atrag atenția asupra unei situații care se perpetuează cam în toate domeniile"
Tudor Chirilă, avertisment pentru părinți. "Atrag atenția asupra unei situații care se perpetuează cam în toate domeniile"
Mulți părinți care consideră că au copii talentați la muzică plătesc în particular lecții de canto, la fel ca unii adulți care visează la o carieră muzicală. Frecvent, cei...
Cine este afaceristul care avea la degetul mic spitalele din Capitală: „Poate să îl influențeze pe premierul Ciucă, PNL-ul și orice structură de poliție sau parchet” REFERAT
Cine este afaceristul care avea la degetul mic spitalele din Capitală: „Poate să îl influențeze pe premierul Ciucă, PNL-ul și orice structură de poliție sau parchet” REFERAT
Cel mai înalt grad de pericol social din rândul inculpaților reținuți pentru fapte de corupție la vârful ASSMB îl prezintă afaceristul Silviu Stăncilă, pe care directorul adjunct...
#nicolae ciuca, #proteste invatamant, #profesori, #greva profesori , #stiri Nicolae Ciuca