Premierul Nicolae Ciucă, huiduit de membrii AUR la comemorarea lui Avram Iancu: „Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune. Nu va fi uşor”

Duminica, 11 Septembrie 2022, ora 15:14
5171 citiri
Premierul Nicolae Ciucă, huiduit de membrii AUR la comemorarea lui Avram Iancu: „Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune. Nu va fi uşor”
Premierul Nicolae Ciucă le-a transmis un mesaj românilor adunați la Țebea FOTO Facebook/Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă le-a spus oamenilor veniţi duminică la Ţebea, pentru a-l comemora pe Avram Iancu, că trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei şi avem în faţă o iarnă grea, pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune şi responsabilitate.

"Din nefericire, trecem printr-o perioadă a incertitudinii şi nesiguranţei. Oamenii au multe temeri şi pe bună dreptate sunt îngrijoraţi pentru ce le rezervă ziua de mâine. Avem un război nu departe de graniţele României, avem o serie de efecte negative ale acestui război pe care le resimţim în viaţa noastră de zi cu zi. Avem o iarnă grea în faţă pe care trebuie să o pregătim cu înţelepciune, echilibru şi responsabilitate.

Nu va fi uşor, dar România va reuşi să depăşească toate aceste greutăţi, pentru că suntem pregătiţi pentru orice scenariu. În acelaşi timp nu suntem singuri. Suntem în NATO şi UE. Alături de partenerii noştri de încredere, România este un punct de stabilitate între naţiunile balcanice pentru că promovăm şi protejăm drepturile şi libertăţile fundamentale, valorile democraţiei şi ale statului de drept. (...) Abia acum am văzut că războiul de agresiune se poate reaprinde în Europa. Am înţeles cu toţii că apartenenţa noastră la lumea occidentală înseamnă de fapt protejarea naţiunii şi a identităţii noastre naţionale", a declarat Ciucă la Ţebea.

În contextul în care la adunarea de la Ţebea erau prezenţi şi membri ai partidului AUR, care se manifestau zgomotos, premierul a amintit de "majoritatea tăcută" a românilor, despre care "rar se vorbeşte de la tribuna puterii".

"Am învăţat de la Avram Iancu că adevăratul patriotism are ca obiectiv obţinerea păcii sociale şi a bunăstării economice, dar acestea nu sunt posibile în absenţa demnităţii umane şi a libertăţii individuale, în absenţa toleranţei, a dialogului şi a transparenţei în luarea deciziilor. O naţiune puternică este o naţiune unită în jurul unor valori, care constituie identitatea sa naţională.

Aceste valori sunt împărtăşite de cei mai mulţi dintre cetăţeni, sunt împărtăşite de acea majoritate tăcută, despre care rar se vorbeşte de la tribuna puterii (...). Identitatea noastră naţională este o identitate europeană, pentru că naţiunea română este o naţiune europeană (...). La 150 de ani de la moartea sa, ar trebui să ne întrebăm cu toţii ce ar simţi şi ce ar face Avram Iancu dacă ar trăi astăzi. Nu cred că ar fi dezamagit. Din contră, am această convingere că ar fi bucuros să vadă Transilvania unită cu Ţara Românească şi Moldova şi că ar face tot ce îi stă în putere să îşi salveze naţiunea şi să o protejeze de cei care îi vor răul", a subliniat Nicolae Ciucă.

Premierul a mai spus că viitorul este nesigur, însă românii trebuie să se gândească la lecţiile trecutului şi la curajul înaintaşilor.

"Suntem aici pentru a comemora 150 de ani de la moartea lui Avram Iancu, erou al naţiunii române şi simbol al luptei pentru libertate, dreptate socială şi unire naţională. (...) Astăzi nu îl comemorăm doar pe Avram Iancu, marele nostru erou revoluţionar, om al legii, intelectual paşoptist şi patriot, astăzi sărbătorim împreună naţiunea română unită, aici la Ţebea, între Gorunul lui Horea, mormântul lui Avram Iancu, mormintele tribunilor săi şi mormintele soldaţilor eroi din cele două războaie mondiale, îi spunem 'Crăişorului Munţilor' că visul său lăsat moştenire urmaşilor a fost împlinit.

România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil (...). Viitorul este întotdeauna nesigur, dar trebuie să avem curaj, să fim determinaţi şi pregătiţi să-l întâmpinăm. Trebuie să ne gândim mereu la lecţiile trecutului, să ne amintim de curajul, determinarea şi sacrificiul înaintaşilor noştri, când au fost puşi în faţa unor decizii grele, decizii care au schimbat fundamental soarta naţiunii", a declarat şeful Guvernului.

Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
Nicolae Ciucă surprinde: ce făcea președintele PNL în timp ce Marcel Ciolacu urmărea România - Ucraina de pe Allianz Arena - FOTO
Nicolae Ciucă, potențial candidat la alegerile prezidențiale din 2024, nu s-a deplasat în Germania, pentru meciul România - Ucraina 3-0, așa cum au făcut Marcel Ciolacu și George Simion....
De unde au urmărit liderii politici meciul România-Ucraina
De unde au urmărit liderii politici meciul România-Ucraina
Premierul Marcel, aflat într-o vizită oficială în Germania, dar și alți lideri politici, precum șeful AUR, George Simion, au susținut naționala în meciul cu Ucraina chiar de pe stadion....
#nicolae ciuca, #Tebea, #iarna grea , #stiri Nicolae Ciuca
Comentarii
Poza borba
borba
rank 5
hAURistii fac ce stiu ei cel mai bine si ce au invațat pe stadioane
  1. Unde vor staționa avioanele de luptă F-16 transferate din SUA în Ucraina. Anunțul făcut de consilierul lui Biden
  2. Amendă penală record în România. Cum a ajuns un șofer să plătească 100.000 de lei
  3. Zeci de mii de moldoveni vor să devină cetățeni români. „Mirajul Europei e mai mare decât frica de ruși”
  4. Nicușor Dan explică prioritatea investițiilor în modernizarea sistemului de termoficare: ”Așa arată conductele vechi de 30 de ani” VIDEO
  5. Colectare selectivă sau reciclare. Asemănări și diferențe
  6. UPDATE Deținutul evadat de la Penitenciarul Poarta Albă a fost prins. Unde l-au găsit polițiștii
  7. Kievul, aproape de un Acord de Securitate cu Uniunea Europeană. Când se vor semna actele
  8. Mesajul unui moldovean întors acasă după 5 ani în Germania a devenit viral. "Mulțumesc pentru stres și depresie" VIDEO
  9. Vești bune pentru pensionari. Ce se întâmplă dacă din recalcularea pensiilor rezultă un venit mai mic
  10. Prima întâlnire între Iohannis și noul ambasador al Rusiei la București. Vladimir Lipaev a fost expulzat din Estonia anul trecut