Ziare.com

Cine este Nicolae Ciuca, noul prim-ministru interimar. General cu trei stele respectat in Armata Romana, cu misiuni militare de marca conduse peste hotare

Luni, 07 Decembrie 2020, ora 20:34

   

Cine este Nicolae Ciuca, noul prim-ministru interimar. General cu trei stele respectat in Armata Romana, cu misiuni militare de marca conduse peste hotare
Generalul Nicolae Ciuca, desemnat prim-ministru interimar dupa ce Ludovic Orban si-a dat demisia ca urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare, este actualul ministru al Apararii in Guvernul Orban.

Nicolae Ciuca este militar de cariera. A absolvit cursurile Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Intrunite, Bucuresti (1995) si din 2003 este doctor in stiinte militare, se precizeaza in biografia postata pe site-ul SMAp.

De asemenea, Generalul Ciuca a absolvit mai multe cursuri de pregatire si perfectionare, printre care si Cursul de relatii civil-militari din Europa de Est si Asia Centrala, Hulburt, Florida, SUA (2004) sau Colegiul de razboi, trupe de uscat, master in Studii Strategice, SUA (2006).

A fost comandant de batalion de infanterie in Bosnia si Hertegovina, dar si in Afganistan, iar ulterior comandant de divizie si loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Terestre. Din ianuarie 2015 este sef al Statului Major General. A fost avansat la gradul de general in noiembrie 2015. In momentul de fata a ajuns la trei stele din patru maxim posibile.

A primit numeroase distinctii si decoratii, printre care Ordinul "Virtutea Militara" in grad de Cavaler, Ordinul national "Pentru Merit" in grad de Ofiter sau Medalia Natiunilor Unite.

In 2018, Nicolae Ciuca a declarat ca nu va intra in politica si nici nu va accepta o functie publica.

"Consider atat de sfanta onoare si demnitatea de a fi fost seful Statului Major al Apararii incat, indiferent de ceea ce mi s-ar propune, nu voi face altceva. Odata ce ai fost seful Statului Major al Apararii... Reprezinta demnitatea cea mai mare pentru fiecare dintre noi. Iar eu consider ca nu trebuie sa fie in niciun fel umbrita aceasta pozitie de activitate in alt domeniu.

Nu voi face politica. Voi face tot ceea ce imi sta in putere si imi va ingadui viitorul sa sprijin aceasta institutie. Dar nu dintr-o functie publica", declara gen. Ciuca pentru Radio Romania Actualitati.

CITESTE SI: VIDEO Ludovic Orban si-a anuntat demisia: "Am facut tot ce era omeneste posibil. Nu ma cramponez de functie, nu pun conditii"
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre NICOLAE CIUC Iohannis
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 11432 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce razboi a castigat?! Sau, mai simplu, ce a facut sa merite? Nimic.

E "omu'" lui Johanis, asta-i singurul lui merit si calitate.

 

Armata e cu noi..!

Sau....SECURITATEA..!???

 

Sigur, daca-l privesti prin comparatie cu Fifor, il alegi pe Ciuca.

Dar, numai prin comparatie, altfel, e un tot un Fifor, dar cu epoleti. Adica slugarnic, care se inclina dupa cum bate vantul.
Il prefer pe Orban, de departe!
Macar a condus tara in conditii dificile si tot a pastrat un scor onorabil pentru partid.
De departe e mai potrivit premier Orban, decat oricare altul, din "maneca" Presedintelui.

 

Unde dai si cine crapa!

Eu ma asteptam (si ma astept, inca) sa pice barna si pica Orban?!
Nimicul de barna ramane sef peste USR si va negocia guvernul!...
Pariu ca se va face ceva Ministru?
Care te bagi?

 

nu voi intra in politica!

un traseist cu capul plecat, bun executant de ordin.
pedigree impresionant inclusiv doctor in mitraliera si decoratii de pe 'teatrele de operatiuni'.
johannis daca a luat-o in barba cu 'guvernul meu' macar sa aiba temporar un prim-ministru al lui.
sica nu a mai rezistat stresului si a spus f..k it!
acum poate petrece craciunul linistit.

 

Nasc și in Romania "eroi" : Nicolae Ciucă

primul și singurul comandant roman intr-o "bătălie" de la al doilea război mondial incoace. Doar că "marea bătălie" in care generalul a "luptat eroic" a existat in cea mai mare măsură doar in mintea lui și a unor organe de presă care au pus din greu umărul la legendarea lui Ciucă.Probleme majore in interiorul armatei romane, in special in perioada in care s-a aflat sub conducerea generalului Nicolae Ciucă, fost șef al Marelui Stat Major, in prezent ministru : achiziții păguboase de armament, de avansări și decorări de amante ori rubedenii ale miniștrilor din cabinetul Orban etc."Bătălia" de la Nassiriyah, prima lupta a armatei Romane de după cel de-al doilea război mondial:o minciună ordinară. Nu există in istorie nicio batălie de la Nassiryah in perioada in care Ciucă se ascundea in wc-ul din comandamentul batalionului, cum nu există performanță remarcabilă a domnului Ciucă in ultimii 7 ani de cand păstorește destinele armatei. Asta doar ca să ințelegem lipsa totală de scrupule a unui individ care calcă orice in picioare pentru a-și alimenta orgoliul și ingamfarea. Aidoma ficusului de la Cotroceni. Bătălia de Nassiryiah din perioada 23 martie- 2 aprilie 2003, in principal intre soldații americani ai US 2nd Marine Expeditionary Brigade și soldați britanici și forțele irakiene. Nassiryiah era cartierul general al corpului 3 al armatei irakiene, care au sfirșit prin a fi invinse. Să studiem siteul oficial al United Nations High Comissioner for Refugees, in secțiunea dedicată cronologiei evenimentelor din Irak din luna mai 2004. "Bătălia" condusă de Ciucă, soldată cu două transportoare defecte, nici măcar nu figurează pe listă, deși acolo sunt consemnate evenimente mult mai mărunte precum protestele unor studenți impotriva noului drapel irakian etc.

 

MINȚĂȘTI, Jeggulleeeee!!!.....de peee seee deeeeeeaah.....

Să le luăm pe rand currannd:
1. Marea bătălie a fost 10-plu eroică, Dom General luptand pe metereze cu terrorrițțky pukkinnievi, culcand cu propriul gun cateva sute de labbe triste, printre care și mătta.
2. Achizițiie au fost OPTIME, maxxximus de calitate pentru minimum de bani, motiv pentru care am și bătut terrorrițțky labbaggievi - ca takkktu - pinn toate teatrele de operaciunni.
3. Avansări EXCLUSIV pe baze meritocrate, in suport la punctele anterioare.
4. Bătălia de la Nassy-riiia a fost cea mai dificilă din istoria armatei romane. A trebuit eliminată duhoarea măttii, takktului ȘI a vărului mufftei...care știi in ce hal pute.a
....și hai că prea le-ai mințit mult, mai dute-n pollanostra de ciumette făkkutt lalla...la, al bătăliei de la Labornnus.

Mai intai, KWI

a confiscat Arcul de Triumf, acum și armata. Asta in pregătirea urmatoarelor anticipate.

 

Păi bine don heneral

Una zici și alta faci? De ce nu te ții de cuvant să nu faci politichie?

 

Gen iiiissăă...chemat de afară să adune duppe prosstovanni...

...distribuind oricum, o muiyie de largă răspandire.
Mai bine.
Haikku dictatura militară. :-):-):-):-):-)

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor