Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

CTP, despre Nicolae Ciucă: „A condus un bal mascat al groazei. Este un general-papagal pe lângă Cîțu”

Autor: Andreea Grecu - redactor
Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 20:20
9455 citiri
CTP, despre Nicolae Ciucă: „A condus un bal mascat al groazei. Este un general-papagal pe lângă Cîțu”
CTP despre Nicolae Ciucă FOTO Hepta

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri încercările premierului desemnat Nicolae Ciucă de a forma o majoritate pentru susținerea unui guvern. Acesta a comparat acțiunile lui Nicolae Ciucă alături de Florin Cîțu cu episodul Dragnea - Dăncilă, susținând că Ciucă a fost retrogradat la rangul de „general-papagal”.

Jurnalistul a spus că, în urma acestor negocieri, singura concluzie este că românilor le va fi mult mai rău.

„Indiferent ce se va întâmpla sâmbătă și săptămâna viitoare, pentru cetățenii acestei țări va fi posibilă o singură schimbare: din rău în mai rău. În lunile următoare ce ne așteaptă va fi un soi de Iad.

Ceea ce vedem acum cu dl. Ciucă este al doilea bal mascat al groazei. Primul a fost cel condus de dl. Cioloș. Îi spun bal mascat pentru că se moare cu masca pe față în spitale în fiecare zi. Și acum îl practică PNL-ul după USR.

Este evident că PNL probează costume de nuntă și are de mers de înmormântare. Ba chiar la mai multe. Ba chiar la foarte multe.

Vedem liste de miniștri, unde sunt înlocuiți unii cu alții. Se probează diferite costume, bărbătești și de damă. Dar pentru ce?

Spuneam că primul partid cu care dl. Ciucă va avea de negociat nu este nici PSD, nici USR ci PNL. Este ciudat că generalul Ciucă, general cu patru stele acceptă să participe la acest bal mascat în care el este travestit în general.

Fiecare se îmbracă cum crede de cuviință. Dl. Ciucă e travestit în general. Spun asta pentru că dacă ar fi vorba de un general autentic nu ar accepta acest lucru. Un general de armată autentic nu s-ar preta la așa ceva.

Și a apărut pe post nu de general, ci de papagal-general lângă dl. Cîțu.

Este un general papagal pentru că a acceptat această situație. Domnul Ciucă este premierul desemnat, însă de fiecare dată apare acolo lângă Dl. Cîțu. Este ceea ce făcea și Dragnea cu Dăncilă. Îi arăta cine e șeful. Asta face și Cîțu.

Ai comandat trupe pe front și vii acum aici, în postura asta?”, a declarat CTP la Digi24.

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat, vineri, după şedinţa Biroului Executiv al PNL în care s-au aprobat programul de guvernare şi Cabinetul minoritar PNL-UDMR, că la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, guvernul nu are cum să treacă, dfar, prin votarea, miercuri, a acestui guvern se poate câştiga timp în care partidele să găsească elementele comune.

Acesta a recunoscut vineri, 29 octombrie, că PSD a dorit să intre la guvernare, el precizând că partidul a dat un mandat clar, pentru Guvern minoritar.

Florin Cîţu a spus, la rândul lui, că de trei ori s-a discutat în partid despre flexibilizarea mandatului însă decizia a rămas aceeaşi.

Nicolae Ciucă a fost întrebat despre negocierile pe care le-a avut cu partidele.

”Am discutat la telefon care erau liniile principale de negociere, cu fiecare dintre dumnealor, am analizat chiar şi elemente de detaliu pentru că astfel s-a ajuns la decizia care a fost luată astăzi. Astea au fost propunerile, PSD a dorit să intre la guvernare şi...”, a spus Ciucă.

El a recunoscut că nu a avut un mandat mai flexibil. ”Nu e vorba doar de decizia mea, nu făceam un guvern al meu. Acesta a fost mandatul”.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#CTPopescu, #nicolae ciuca, #PNL, #Florin Citu , #stiri Nicolae Ciuca