Decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru a fost publicat în Monitorul Oficial

Luni, 22 Noiembrie 2021, ora 16:46
1967 citiri
Decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în funcția de prim-ministru a fost publicat în Monitorul Oficial
Nicolae Ciucă, premierul desemnat FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Decretul privind nominalizarea lui Nicolae Ciucă în funcţia de prim-ministru a fost publicat luni, 22 noiembrie, în Monitorul Oficial.

Decretul privind desemnarea lui Nicolae Ciucă în calitatea de candidat la funcţia de premier a fost semnat de șeful statului tot luni, după consultările de la Cotroceni.

Iohannis a transmis că propunerea a venit din partea PNL, PSD, UDMR şi a minorităţilor naţionale.

"S-a încheiat sesiunea de consultări pe care am convocat-o cu partidele parlamentare. Am constatat că în Parlamentul României s-a format o majoritate solidă, o majoritate din care fac parte PNL, PSD, UDMR şi grupul minorităţilor. Reprezentanţii acestei majorităţi au dorit să vină împreună la consultări, am acceptat acest lucru şi în acest format am avut o discuţie pe care o consider foarte bună. Această majoritate mi-a propus un nume de premier, propunere pe care am acceptat-o. În consecinţă, îl desemnez pe domnul Nicolae Ciucă pentru a forma o echipă guvernamentală şi pentru a se prezenta în faţa Parlamentului României pentru votul de încredere", a afirmat preşedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

În urma publicării deciziei în Monitorul Oficial, Ciucă trebuie să ceară votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi listei noului Guvern.

#nicolae ciuca, #presedintele klaus iohannis, #pemier desemnat, #PSD, #PNL, #vot de incrdere , #stiri Nicolae Ciuca