Nicolae Ciucă, scrisoare de armistițiu politic pentru susținerea unui guvern minoritar. Cîțu: „USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile lor”

Marti, 26 Octombrie 2021, ora 17:44
3039 citiri
Nicolae Ciucă, scrisoare de armistițiu politic pentru susținerea unui guvern minoritar. Cîțu: „USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile lor”
Anunțul a fost făcut de către președintele PNL Florin Cîțu FOTO Hepta

Liderul PNL, premierul intermar Florin Cîţu, a declarat marţi, 26 octombrie, că premierul desemnat Nicolae Ciucă a transmis către liderii partidelor parlamentare un document cu un armistițiu politic în care le cere acestora să voteze un guvern minoritar PNL - UDMR, pe o perioadă determinată.

Anunțul președintelui PNL vine după ce Nicolae Ciucă a fost desemnat în urmă cu cinci zile de către Klaus Iohannis pentru funcția de premier.

”Am văzut că USR şi PSD continuă să rămână cantonate în poziţiile pe care le-au anunţat, venim astăzi cu un un nou element, care sperăm să se deblocheze această situaţie, pentru o perioadă, şi să avem un guvern cu puteri depline. Astăzi, premierul desemnat a trimis către liderii politici ai partidelor parlamentare un document, un armistiţiu, prin care toate aceste partide vor susţine acest guvern minoritar, pe o perioadă determinată pe care o vom discuta şi îl vom susţine şi în Parlament, nu îl vom sabota, până se trece de iarnă. E nevoie să depăşim această criză, noi, liderii politici vom semna acest armistiţiu, dacă nici acum partidele nu înţeleg, ne îndreptăm cu paşi repezi către o situaţie pe care nu o putem gestiona”, a afirmat Cîţu la sediul PNL.

El a arătat că nu are încă răspuns la această propunere a PNL.

”Până la urmă, să vedem cum motivează acest răspuns (de a refuza armistiţiul, nr). Este un armistiţiu pentru o perioadă determinată, o să o discutăm împreună, haideţi să vedem răspunsul, este un guvern minoritar, PNL-UDMR”, a declarat premierul interimar..

Despre o posibilă intrare a PSD la guvernare, Cîţu a spus că ”este un mesaj ciudat”.

”PSD a spus că nu vrea la guevrnare, acum vrea să intre la guvernare, haideţi să nu ne mai jucăm cu viaţa românilor, gestionăm această criză sanitară şi apoi discutăm în primăvară. Nu au vrut să îşi asume guvernarea”, a comentat Cîţu.

El a arătat că un armistiţiu nu se face între prieteni ci între inamici.

#florin citu premier interimar, #armistitiu politic, #scandal pnl usr, #coalitie de guvernare, #guvern minoritar, #premier desemnat , #stiri Nicolae Ciuca