Ciucă, despre certificatul verde profesional: „Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”

Marti, 07 Decembrie 2021, ora 16:27
1434 citiri
Ciucă, despre certificatul verde profesional: „Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat marţi, 7 decembrie, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, că se va discuta din nou despre certificatul verde profesional, existând varianta depunerii unui nou proiect, pe lângă cel aflat deja în Parlament, la iniţiativa ministrului Sănătăţii.

Întrebat cu care dintre variante este de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, marţi, înaintea şedinţei coaliţiei de guvernare, despre certificatul verde profesional şi a afirmat: ”Au fost discuţii aseară. În momentul de faţă, este un proiect de lege în dezbatere la Camera Deputaţilor şi s-a luat în discuţie să se iniţieze un alt proiect la iniţiativa ministrului Sănătăţii (...) Din discuţiile avute cu domnul ministru al Sănătăţii, este vorba despre introducerea unor elemente de timp, care să fie stabilit în funcţie de indicatorii de incidenţă şi ar exista o claritate în aplicarea lui”.

Întrebat dacă ar fi de acord ca certificatul verde să nu se aplice permanent, Ciucă a precizat: ”Asta am discutat şi am solicitat domnului ministru să avem partea acesta de aplicabilitate a lui dependentă de indicatorii de incidenţă”.

Întrebat cu care dintre variante ar fi de acord, Ciucă a afirmat: ”Sunt de acord ca Parlamentul să dezbată şi să aleagă cea mai bună variantă”.

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a declarat că nu a văzut şi nu ştie ce prevede noul proiect de lege pentru introducerea obligativităţii certificatului verde la locul de muncă care ar putea fi asumat de Guvern şi ulterior adoptat de Parlament.

Liderul PNL a adăugat că premierul Nicolae Ciucă a fost de acord să existe un nou proiect privind certificatul verde, însă în opinia sa depunerea unei noi propuneri legislative în Parlament va întârzia campania de vaccinare.

Citeste si:
Țara din Europa care schimbă regulile de intrare pentru călătorii din UE
Țara din Europa care schimbă regulile de intrare pentru călătorii din UE
Nu va mai fi nevoie de test Covid negativ pentru a intra pe teritoriul Italiei dacă ești vaccinat, anunță autoritățile din Italia. Noua regulă se aplică începând cu 1 februarie doar...
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Prima vizită a unui oficial OCDE la București. Întrevederi cu Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă
Secretarul general al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), Mathias Cormann, efectuează, vineri, o vizită oficială la Bucureşti. Secretarul general al OCDE va fi...