Ciucă: „Guvernul va întruni minimul necesar de voturi. Negocierile trebuie să continue până în ultimul moment” VIDEO

Sambata, 30 Octombrie 2021, ora 15:34
3600 citiri
Ciucă: „Guvernul va întruni minimul necesar de voturi. Negocierile trebuie să continue până în ultimul moment” VIDEO

Premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a exprimat sâmbătă, 30 noiembrie, convingerea că guvernul propus de el va întruni voturile necesare pentru a trece de Parlament, precizând că negocierile cu celelalte partide "trebuie să continue până în ultimul moment".

"Nu putem să facem abstracţie de cifre, dar am convingerea că Guvernul, în actuală formulă, cu actualul program, va întruni minimul necesar de voturi mergând pe responsabilitatea, pe stabilitatea şi pe nevoia de a rezolva problemele cetăţenilor români", a declarat Ciucă, la Palatul Parlamentului, după depunerea listei de miniştri.

El a menţionat că va negocia în continuare cu "toate forţele politice responsabile".

"Negocierile şi discuţiile trebuie să continue până în ultimul moment", a precizat premierul desemnat.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunţat, sâmbătă, că a depus la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri ai Cabinetului său, subliniind că documentul programatic este centrat pe măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate pentru a rezolva criza pandemică.

"Am depus la Camera Deputaţilor şi Senat programul de guvernare şi lista Cabinetului. Programul de guvernare este centrat pe ceea ce înseamnă măsurile de primă urgenţă ce trebuie luate la nivelul Guvernului pentru a rezolva criza pandemică. De asemenea, o altă prioritate e cea legată de creşterea preţurilor la energie, gaze naturale, preţurile la alimente", a declarat Nicolae Ciucă, la Parlament.

Cea de-a treia prioritate, a adăugat el, este "foarte bine articulată" la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

"În felul acesta, la nivelul fiecărui capitol din programul de guvernare sunt cuprinse măsurile de reformă. De asemenea, am extras partea de esenţă din PNRR pentru a constitui anexele care dau reperele temporale ale activităţii fiecărui minister, astfel încât să putem să avem un grafic de timp pentru tot ceea ce avem de realizat. Sigur, sunt măsuri care vor fi implementate la nivelul Cabinetului, şi, de asemenea, sunt măsuri care vor trebui foarte bine acordate împreună cu Legislativul, astfel încât să beneficiem, în procent de 100%, de finanţarea prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă ", a afirmat Ciucă.

Premierul desemnat a mai spus că structura programului de guvernare a fost modificată pe priorităţile menţionate.

"Primul capitol este cel legat de Ministerul Sănătăţii, cu măsurile pe sănătate, cel de-al doilea este legat de energie şi, ulterior, vin celelalte ministere", a declarat Ciucă.

El s-a declarat încrezător că prin acest program va fi continuat ceea ce s-a realizat, până în prezent, de către guvernarea liberală.

"Practic, programul de guvernare nu este unul nou. Am analizat tot ceea ce s-a realizat din vechiul program şi am asigurat partea aceasta de continuitate şi coerenţă împreună cu PNRR", a mai declarat Ciucă.

Citeste si:
Verificarea oficială a doctoratului lui Nicolae Ciucă nu mai poate fi evitată. Un deputat USR a sesizat CNATDCU
Verificarea oficială a doctoratului lui Nicolae Ciucă nu mai poate fi evitată. Un deputat USR a sesizat CNATDCU
Deputatul USR Mihai Poliţeanu anunţă, joi, că a sesizat Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a...
Plagiatul și epocala criză de încredere în conducerea României
Plagiatul și epocala criză de încredere în conducerea României
România, al cărei premier e acuzat cu probe de plagiat, riscă să se confrunte cu o epocală criză de încredere în conducerea ei. Una fără precedent în istorie, cu atât mai amplă cu cât...