Nicolae Ciucă anunță că PNRR va fi axul programului de guvernare. „Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Salariul minim crește la 2.550 de lei”

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 18:41
2364 citiri
Nicolae Ciucă anunță că PNRR va fi axul programului de guvernare. „Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Salariul minim crește la 2.550 de lei”
Nicolae Ciucă, premierul desemnat FOTO Facebook / Nicolae Ciucă

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a anunțat marți, 23 noiembrie, principalele măsuri pe care le va lua Guvernul PNL-PSD-UDMR după ce va fi votat în Parlament.

”Investițiile sunt cifrate la 7% din PIB pentru 2022

PNRR reprezintă axul programului de guvernare. Suntem obligați și condiționați să respectăm liniile din PNRR

Vom sprijini eliminarea decalajelor dintre comunitățile locale și vom implementa Programul de investiții ”Anghel Saligny”. Prioritate va fi legarea regiunilor istorice prin infrastructură

Se mărește indemnizația socială minimă de la 800 la 1000 de lei. Vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Pensionarii cu pensii sub 1.600 de lei se va asigura în ianuarie un ajutor de 1.200 de lei pentru a trece peste iarnă.

Alocațiile pentru copiii sub 2 ani vor crește la la 600 lei și la 243 de lei pentru ceilalți copii.

Salariul minim brut pe economie va crește până la 2.550 de lei a salariului minim brut pe economie. Angajatorii vor putea menține un angajat cu salariul minim maxim 24 de luni”, a declarat Ciucă.

Prmierul desemnat și-a exprimat certitudinea că va colabota foarte bine cu toți miniștrii nominalizați.

În privința desființării SIIJ, Ciucă a precizat că există o asumare ca la nivelul coaliției ca acest lucru să se întâmple până la 31 martie.

”Pentru desființarea SIIJ există o asumare la nivelul coaliției astfel încât până la 31 martie să se pună în aplicare o inițiativă legislativă astfel încât să se desființeze această structură și să se înființeze alta care să preia dosarele în lucru”, a adăugat pemierul desemnat.

Despre diferențele doctrinare dintre PNL și PSD, Ciucă a spus: ”Menirea noastră este să facem astfel ca, de joi seară, după votul de validare, să trecem serios la treabă. Asta așteaptă cetățenii de la noi, stabilitate. Nu cred că avem timp pentru prea multă dezbatere ideologică sau doctrinară. Nu cred că acum e nevoie să dezbatem prea mult pe tema nemulțumirilor dintr-un partid sau altul”.

Întrebat ce părere are despre faptul că MApN va fi condus de un sociolog, premierul desemnat a răspuns: ”Discutăm despre atribuțiile ministrului - trebuie să prevaleze calitățile de management. Specific MApN e că e atât de bine procedurat, pentru că va fi ușor de gestionat.”

Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a depus marţi, la Parlament, lista Cabinetului PNL - PSD - UDMR şi programul de guvernare pentru care va cere votul de încredere al Legislativului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicolae Ciucă se ”autofelicită” la doi ani de când a fost ales în fruntea PNL: „Nu a fost o perioadă ușoară”
Nicolae Ciucă se ”autofelicită” la doi ani de când a fost ales în fruntea PNL: „Nu a fost o perioadă ușoară”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi, 11 aprilie, la împlinirea a doi ani de la preluarea conducerii PNL, că este mândru că partidul său „are curajul de a lăsa diferenţele...
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Liberalul care a trecut la PSD alături de 500 de colegi: ”Mulțumesc pentru deschiderea și energia cu care ne-a întâmpinat”
Raul Ambruş, preşedintele Partidului Liberal Timiş, a decis să treacă la PSD Timişoara alături de peste 500 de colegi şi să susţînă candidatura lui Alfred Simonis pentru funcţia de...
#nicolae ciuca, #premier desemnat, #program guvernare, #PSD, #PNL, #salariul minim, #alocatii, #pensii , #stiri Nicolae Ciuca