Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie propus ca prim-ministru la consultările de la Cotroceni

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 08:47
12501 citiri
Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate ca Nicolae Ciucă să fie propus ca prim-ministru la consultările de la Cotroceni

Biroul Politic Naţional al PNL a decis în unanimitate joi, 21 octombrie, ca Nicolae Ciucă să fie propus ca prim-ministru la consultările de la Cotroceni. Conform deciziiei conducerii liberale, actualul ministru al Apărării este susţinut pentru postul de prim-ministru, renunţându-se la varianta Florin Cîţu.

Știrea inițială: Senatorul PNL Nicolae Ciucă, general în rezervă, va fi, cel mai probabil, varianta de premier pe care liberalii o vor propune miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, au declarat pentru News.ro surse din conducerea partidului.

Potrivit acestora, varianta Ciucă premier s-a desprins în urma discuţiilor avute miercuri seară de mai mulţi lideri PNL cu preşedintele Klaus Iohannis.

La ora 10:00, liberalii au programată o şedinţă de Birou Politic Naţional (BPN) în care vor oficializa mandatul cu care vor merge la consultările de la Cotroceni de la ora 11:00.

Renunţarea la Florin Cîţu vine pe fondul adâncirii crizei politice, suprapuse peste cea sanitară şi a preţurilor la energie, şi în contextul refuzului explicit al USR de a reface coaliţia atât vreme liderul PNL va fi în continuare propunerea de prim-ministru. Cu un alt premier de la PNL, partidul condus de Dacian Cioloş a spus în repetate rânduri că este gata să se întoarcă la masa negocierilor.

Potrivit surselor citate, la negocierile pentru refacerea coaliţiei va fi discutată şi reîmpărţirea ministerelor între PNL, UST şi UDMR, liberalii fiind extrem de nemulţumiţi de negocierea făcută anul trecut, când portofolii importante precum Transporturile, Dezvoltarea şi Justiţia au fost cedate partenerilor de la USR şi UDMR.

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunţat, miercuri seară, că liberalii se vor reuni în şedinţă joi dimineaţă şi vor decide strategia pentru consultările de la Cotroceni.

Întrebat dacă PNL ar putea merge cu altă propunere de premier în afară de Florin Cîţu, Vîlceanu a afirmat: „La acest moment noi avem o decizie a Biroului Executiv. Mâine dimineaţă la ora 10.00 avem o şedinţă a Biroului Permanent Naţional, din care fac parte toţi preşedinţii de organizaţii ai PNL şi vom decide în consecinţă. La acest moment, nu există o altă decizie a PNL”, a declarat, miercuri seară, Dan Vîlceanu la Digi24.

Întrebat dacă decizia în privinţa lui Cîţu s-ar putea schimba, Vîlceanu a afirmat: ”Noi avem o decizie la momentul acesta, vom vedea ce se va întâmpla mâine. Dar la momentul acesta nu pot să vă dau un răspuns, pentru că avem deja o decizie”.

Citeste si:
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Cîțu pune presiune pe Ciucă să nu-l numească pe Neacșu la SGG SURSE
Liderul PNL Florin Cîțu vrea să blocheze numirea lui Marian Neacșu în funcția de secretar general al Guvernului, susțin surse politice pentru Ziare.com. Cîțu pune presiune pe Nicolae...
PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?
PSD&PNL: (ne)așteptatele compromisuri și simulări?
Noua construcție guvernamentală pare nu doar nepotrivită, ci și bolnavă. Generalul în rezervă Nicolae Ciucă, devenit premier și neobișnuit cu lectura, a citit cu greu schița programului...