Dor de Dobrin

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 18:15
2892 citiri
Dor de Dobrin

Era in minutul 94 cand mingea sutata de italieni ricoseaza la Tanase, acesta scapa de un adversar, trece pe langa cel de-al doilea si ajuns intr-o pozitie foarte buna de sut... cand simt deodata un ghiont usor in coaste. "Vezi ca iar ai inceput sa sforai!" Ma reculeg, rusinat sa ma fi surprins microbist, desi n-am fost niciodata pe un stadion de fotbal. Nemaiputand sa adorm, las evenimetele de joi seara sa-mi treaca prin minte, cu intentia unei evaluari cat mai obiective.

Opinia generala este ca arbitrul polonez ne-ar fi furat. A doua zi apare si vestea ca omul mai fusese batut odata de niste fani nemultumiti si nu pot sa nu fiu uimit de privitivismul acestei logici: adica, de cate ori fanii bat un arbitru, au dreptate? Deci, sa-i lasam pe polonezi sa-si vada d-ale lor si noi de ale noastre. Dupa parerea mea, furt in fotbal inseamna o nedreptate grava, de exemplu cand arbitrul da afara un jucator de-al tau pentru o vina imaginara, cand acorda echipei adeverse un gol din ofsaid sau cand iti anuleaza tie un gol pe motiv de ofsaid inexistent. A facut arbitrul polonez asa ceva? Nu. Singura lui "vina" e ca ar fi prelungit nepermis de mult o partida care ar fi trebuit, dupa niste pareri neavizate, sa se termine cu cateva minute mai devreme.

In primul rand ca sa ne lamurim, ar trebui ca cineva sa ia inregistrarea meciului si sa totalizeze intreruperile. Pana atunci, mucles, vorba lui Gigi. Totusi, hai sa presupunem ca intreruperile au totalizat 5 minute si arbitrul ar fi prelungit jocul cu inca 3 minute date de la el. De unde putea el sa stie ca vor marca italienii si nu stelistii?

Fratilor, fotbal mare nu se poate face dupa ureche si nici cu 7 antrenori schimbati pe sezon. Voi vreti rezultate fara munca, ceea ce va spun eu ca nu se poate. Eu cred ca Steaua, daca va fi condusa intelept sezonul asta, va putea abia peste un an sa ridice pretentii mai ales pe plan international, indiferent ce si-ar dori Gigi sau suporterii. Asa ca aveti putintica rabdare, onorabililor! Ce s-a intamplat insa dupa meci a fost penibil. Am aratat cat de civilizati suntem. Aici as fi vrut sa vad, v-o spun cu sinceritate, toleranta zero a politiei si jandarmeriei.

Fiindca vad ca istoria se repeta si nu invatam nimic din ea, vreau sa ma intorc inapoi la anul 1979, cand in Diviza A, cum se numea atunci, se luptau pentru titlu FC Arges cu Dobrin in frunte contra lui Dinamo, echipa lui Dinu, dar si a militiei si securitatii. Ultimul meci al campionatului era programat pe stadionul Dinamo chiar cu FC Arges. Ministerul de interne a avut din timp grija sa traga sforile ca inainte de ultimul meci din campionat diferenta de puncte dintre cele doua echipe sa fie minima si in caz de victorie Dinamo sa devina campioana.

Stiu ca la meciul respectiv, care s-a jucat la o tensiune extraordinara, Argesului ii era suficient un egal. Dobrin, Radu 2, Doru Nicolae, portarul Cristian, Barbulescu, Iovanescu si compania au jucat fenomenal, conducand marea majoritate a timpului, dar cu cateva minute inainte de final, scorul devenise 3-3. Presiunea dinamovista ajunsese deja la paroxism, iar nervii specatorilor, telespectatorilor si a jucatorilor erau intinsi la maximum. Otto Anderco, arbitrul principal, era deja pregatit sa favorizeze echipa Dinamo si prin prelungirea meciului cat ar fi trebuit, dar n-a fost sa fie: meciul intrase deja in "prelungiri", cand Argesul prinde o minge, aceasta ajunge la Dobrin si Gascanul din afara careului trage un sut inselator la radacina barei, cu pamantul, cum numai el stia s-o faca. Goool! La 4-3 pentru FC Arges meciul era jucat, asa ca toata lumea astepta fluierul final.

Dupa explozia de bucurie si imbratisarile coechipierilor, Dobrin ajunge langa arbitrul de centru si oprindu-se din mers ii adreseaza o mare rugaminte:

- Nea Otto, te rog, mai tine-o asa inca doua minute ca sa le mai dau o boaba!

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#nicolae dobrin, #Steaua Napoli Europa League , #stiri Nicolae Dobrin