Deputatii romani si mimarea muncii. Ce probleme "stringente" ii macina la inceput de mandat: vinul natural de coacaze negre

Marti, 02 Februarie 2021, ora 00:01
6067 citiri
Deputatii romani si mimarea muncii. Ce probleme "stringente" ii macina la inceput de mandat: vinul natural de coacaze negre

Politicienii sustin ca s-au apucat de treaba in noua sesiune parlamentara. In total, au fost depuse de catre parlamentari 20 de intrebari catre reprezentantii guvernului, numai in prima zi din februarie. Cateva dintre problemele care-i macina pe acestia sunt insa de-a dreptul hilare.

Nicolae Giugea (PNL) este deranjat de bauturile care se numesc "vin" dar nu sunt

Pe 1 februarie, deputatul PNL Nicolae Giugea a depus o intrebare la presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si la directorul general al Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole in care se arata deranjat ca "in pofida faptului ca prevederile legale sunt bine construite si fara echivoc, pentru a face distinctia intre vin si alte bauturi alcoolice, pe piata romaneasca, in special in comertul online, au patruns foarte multe produse care sunt prezentate in categoria "vinuri", fara a respecta cerintele legii".

Deputatul ofera si cateva exemple: "vin cu cannabis Winabis 9,5%, vin natural de coacaze nerge, vin de zmeura Katlenburger, vin albastru Pasion Blue, vin verde Pasion Green", considerand ca prin comercializarea acestor bauturi care nu sunt produse din struguri, sub denumirea de "vin", reprezinta "o practica comerciala inselatoare" care genereaza confuzie.

Daniel Florin Ghita (PSD) si-a propus chiar sa aiba o initiativa legislativa

Deputatul PSD Daniel-Forin Ghita, aflat la primul mandat, a depus doua Intrebari in data de 1 februarie.

Acesta i-a asigurat in scris atat pe ministrul Mediului, cat si pe ministurl Muncii ca le va sprijini eforturile de imbunatatire "a activitatii in aceste domenii". Ba mai mult, in intrebarea depusa la de 1 februarie, adresata ministrului Muncii, Raluca Turcan, deputatul precizeaza:

"Voi sprijini eforturile dumneavoastra de imbunatare a activitatii in aceste domenii

(n.r.- asistenta sociala, incluziunea sociala si protectia drepturilor copilului) si chiar imi propun sa am o initiativa legislativa", a scris deputatul.

Acesta i-a adresat ministrului Muncii doua intrebari, dintre care una este formulata astfel:

"1. Daca intentionati sa reorganizati activitatea in aceste domenii, si daca da, ce intentii aveti in acest sens?", a scris deputatul in Intrebarea depusa la Parlament.

Violeta Alexandru o intreaba pe Raluca Turcan date de cand aceasta era ministrul Muncii

Violeta Alexandru a depus o Intrebare adresata actualului ministru a muncii in care i-a cerut informatii din perioada in care aceasta conducea ministerul.

Mai precis, aceasta o intreba care este "numarul mediu al beneficiarilor de venit mediu garantat la nivelul anilor 2018, 2019, 2020".

Violeta Alexandru a condus Ministerul Muncii in perioada 4 noiembrie 2019 - 23 decembrie 2020.

Deputatul Nicolae Georgescu (PSD) sustine ca fertilitatea e influentata de mass-media

Deputatul PSD Nicolae Georgescu este procupat de scaderea cifrei demografice in Romania. In Intrebarea sa adresata prim-ministrului sustine ca "unul din motivele care duc la scaderea ratei de fertilitate a femeilor in Romania este, de asemenea, campania agresiva la adresa familiei traditionale din partea unor comunitati, sustinute de mass-media".

Centrele de vaccinare incep administrarea de luni, 1 februarie 2021, a vaccinului Moderna, in paralel cu cel produs de Pfizer/BioNTech.

El este noul Man din fotbalul romanesc. Craiova i-a facut deja o oferta. Cine il mai vrea pe fotbalistul minune

George Simion, dupa intalnirea cu Vlad Voiculescu: "Sunt in stare de soc!". Diana Sosoaca a anuntat ca se va duce sa vorbeasca cu ministrul Sanatatii

Ana Maria Prodan, despre Gigi Becali: "Are 1,20 m, pe scaunel, cu mainile ridicate, bust si cap ca sa nu ii ploua in gat, ca nu il foloseste"

"Miracolul" de la Cazinoul Constanta. Celebra cladire-monument incepe sa arate "ca in tinerete" dupa decenii de abandon

Citeste si:
Gabriela Firea îi răspunde Violetei Alexandru: ”A avut ieșiri nedemne de o doamnă, răutăți, invidii. Declarațiile despre Iohannis, scoase din context”
Gabriela Firea îi răspunde Violetei Alexandru: ”A avut ieșiri nedemne de o doamnă, răutăți, invidii. Declarațiile despre Iohannis, scoase din context”
Noul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a revenit vineri, 25 noiembrie, asupra declarațiilor sale din 2014, când l-a acuzat pe Klaus Iohannis că nu are copii, spunând că a fost ”o...
Războiul echipa câștigătoare-aripa Orban continuă la Primăria București. Violeta Alexandru susține că se pregătește o alianță PSD-PNL la sectoare VIDEO
Războiul echipa câștigătoare-aripa Orban continuă la Primăria București. Violeta Alexandru susține că se pregătește o alianță PSD-PNL la sectoare VIDEO
Fostul președinte PNL București Violeta Alexandru și primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu au avut vineri, 26 noiembrie, în cadrul ședinței de Consiliu General al Municipiului București (CGMB)...