Noul ministru al Cercetarii a depus juramantul

Luni, 29 Octombrie 2018, ora 18:33
1814 citiri
Noul ministru al Cercetarii a depus juramantul
Foto: Administratia Prezidentiala

Nicolae Hurduc a depus juramantul ca ministru al Cercetarii si Inovarii, luni seara, in cadrul unei scurte ceremonii care s-a desfasurat la Palatul Cotroceni.

La ceremonia de depunere a juramantului in fata presedintelui Klaus Iohanns au fost prezenti premierul Viorica Dancila si o parte dintre ministri.

Dupa ce Nicolae Hurduc a rostit juramantul, el a dat mana cu seful statului si a avut cu acesta o scurta discutie.

Dupa acest moment, presedintele a dat mana cu cei prezenti si a parasit sala.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul privind numirea lui Nicolae Hurduc in functia de ministru al Cercetarii si Inovarii.

Profesorul universitar Nicolae Hurduc este inginer chimist, decan al Facultatii de Inginerie Chimica si Protectia Mediului "Cristofor Simionescu" de la Universitatea "Gheorghe Asachi" din Iasi. Premierul Viorica Dancila l-a prezentat drept un profesionist si un bun comunicator.

Potrivit CV-ului sau, Nicolae Hurduc este de 17 ani profesor universitar la Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din cadrul Universitatii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iasi, iar din 2016 este si decanul acestei facultati.

In perioada 1975-1980 a studiat tehnologia compusilor macromoleculari la Institutul Politehnic Iasi, iesind cu diploma de inginer chimist, iar in perioada 1986-1993 a studiat chimia la Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi", unde si-a dat doctoratul. Din 2002 este conducator de doctorate in domeniul chimiei.

Hurduc a publicat, de-a lungul timpului, 165 de articol in reviste specializate, dintre care 135 in reviste cotate ISI, si sapte carti sau capitole de carte. Detine sase brevete, dintre care doua internationale si a participat la 290 de conferinte si comunicari stiintifice. In perioada 1995 - 2005, a fost profesor invitat la facultati din Franta.

In 1993 a primit premiul "Gheorghe Spacu" al Academiei Romane.

De asemenea, Nicolae Hurduc este membru fondator al Societatii Romane de Reologie (2009) si membru al Fundatiei Alfred Kastler (2001), International Liquid Crystal Society (1995), American Chemical Society (2015) si Royal Society of Chemistry (2015).

A colaborat cu institute si universitati din Franta, Polonia, Japonia, Australia, Statele Unite, Austria si Ungaria si a fost membru in comisii internationale de evaluare si sustinere a tezelor de doctorat, la Universitatea Paris 13 (mai 2005), Tezpur University, India (aprilie 2005) si Royal Melbourne Institute of Technology, Australia (aprilie 2007).

Detine diplome de expert evaluator European Research Council (Horizon 2020), ANCS (Romania), ARACIS (Romania).

In perioada 2012-2016 a fost membru in CNATDCU, presedinte al Comisiei de Chimie.

Postul a ramas vacant dupa ce ministrul Cercetarii, Nicolae Burnete, si-a anuntat demisia, in 31 august.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
#Nicolae Hurduc juramant , #ministrul Cercetarii
Comentarii