Cezar Ivanescu a iesit din greva foamei

Marti, 05 Februarie 2008, ora 15:21
1461 citiri
Cezar Ivanescu a iesit din greva foamei

Scriitorul Cezar Ivanescu, care a intrat in greva foamei luni, in semn de protest fata de afirmatiile din presa ca ar fi colaborat cu Securitatea, a renuntat marti la protest. El a declarat pentru NewsIn ca a luat aceasta decizie dupa o discutie cu presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), Nicolae Manolescu.

Totodata, scriitorul a spus ca va da in judecata atat institutiile de presa Cotidianul, Ziua, Gardianul si NewsIn, cat si pe Mircea Dinescu, membru in Colegiul CNSAS, care ar fi afirmat ca Ivanescu a avut legaturi cu Securitatea.

Dupa ce a intrat luni la ora 12.00 in greva foamei, la sediul USR din Bucuresti, in semn de protest fata de informatiile aparute in presa potrivit carora ar fi colaborat cu Securitatea, Cezar Ivanescu a spus ca, in seara aceleiasi zile, Manolescu l-a vizitat in camera de oaspeti de la USR si a avut o discutie cu el. "Manolescu m-a convins cu blandete sa incetez greva foamei", a spus Ivanescu.

USR a solicitat, pe baza unei hotararii a Consiliului Director, ca toti membrii din conducerea uniunii sa fie verificati de CNSAS si sa fie invitati sa-si vada dosarele din Arhivele Securitatii, pentru a primi o decizie oficiala de colaborare sau noncolaborare cu fosta Securitate ca politie politica. Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii nu raspun inca oficial cererii lui Ivanescu.

USR a luat in discutie cazul lui Ivanescu in cursul zilei de marti. Potrivit unui comunicat al institutiei, Comitetul Director al Uniunii Scriitorilor din Romania revine cu solicitarea adresata CNSAS de a comunica oficial eventualele colaborari cu Securitatea ale membrilor Consiliului USR. De asemenea, Comitetul Director subliniaza in comunicat faptul ca dialogul cu CNSAS este necesar din cauza "aparitiei in mass-media si in presa scrisa a unor informatii referitoare la dl. Cezar Ivanescu, membru al Consiliului, in absenta unui raspuns oficial din partea CNSAS".

De asemenea Comitetul Director al USR considera "inacceptabila" si "nelegala" difuzarea de date din dosarele scriitorilor de catre membri CNSAS. Potrivit aceluiasi comunicat, Ivanescu nu doreste sa implice Uniunea Scriitorilor sau pe presedintele USR in "scandalul provocat de difuzarea in presa a unor informatii referitoare la dosarul sau".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Protest al angajaților Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii: ”Salvaţi Memoria, Adevărul, Viitorul!”
Angajații Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) protestează public faţă de decizia politicienilor de majorare a numărului membrilor Colegiului, în contextul...
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Grevă la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Salariații se simt "discriminați"
Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea...
#Ivanescu, #greva, #CNSAS , #stiri Nicolae Manolescu