Nicolae Manolescu, reales presedinte al Uniunii Scriitorilor. Il vrea pe Vosganian prim-vice

Luni, 07 Octombrie 2013, ora 18:20
2244 citiri
Nicolae Manolescu, reales presedinte al Uniunii Scriitorilor. Il vrea pe Vosganian prim-vice
Foto: Arhiva

Criticul literar Nicolae Manolescu a fost reales, luni, presedinte al Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), pentru a treia oara consecutiv, a declarat Nicolae Prelipceanu, directorul de imagine al institutiei.

Nicolae Prelipceanu a precizat ca Nicolae Manolescu a fost ales presedintele USR cu 705 voturi, in timp ce contracandidatul sau, Dan Mircea Cipariu, a obtinut 196 de voturi. Alte 37 de voturi au fost anulate.

Mandatul presedintelui USR are o durata de cinci ani.

Dupa ce si-a depus candidatura, Nicolae Manolescu a anuntat ca il va propune pe Varujan Vosganian in functia de prim-vicepresedinte si pe Gabriel Chifu in functia de vicepresedinte.

Nicolae Manolescu va candida pentru al treilea mandat la USR

Statutul Uniunii Scriitorilor din Romania (USR) a fost modificat pe 12 martie si i-a permis lui Nicolae Manolescu, care se afla la al doilea mandat la conducerea USR, sa candideze pentru un al treilea mandat in functia de presedinte al uniunii.

Nicolae Manolescu a fost ales initial in functia de presedinte al USR in anul 2005 si a fost reales in aceasta functie in noiembrie 2009. Cel de-al doilea mandat al lui Nicolae Manolescu in fruntea Uniunii Scriitorilor expira in noiembrie 2013.

Nicolae Manolescu, nascut in 1939, este membru corespondent al Academiei Romane, critic literar, editorialist, profesor universitar, eseist, istoric literar si fost politician. Ambasador al Romaniei la UNESCO, el este considerat a fi unul dintre cei mai importanti critici literari contemporani. Din 1990, Manolescu este director al publicatiei Romania literara.

Contracandatul lui Manolescu, sceptic ca se vor schimba lucrurile

Scriitorul Dan Mircea Cipariu, contracandidatul lui Nicolae Manolescu la presedintia Uniunii Scriitorilor din Romania (USR), a declarat ca este sceptic in ceea ce priveste schimbarile din uniune, in urmatorii cinci ani, avand in vedere ca a ramas aceeasi echipa.

"Cu aceeasi echipa, sunt sceptic ca lucrurile se vor putea schimba", a declarat Dan Mircea Cipariu, luni, dupa aflarea rezultatului alegerilor din Uniunea Scriitorilor din Romania (USR), in urma carora Nicolae Manolescu a fost reales presedinte al institutiei.

Sotia lui Nicolae Manolescu a demisionat din functia de vicepresedinte al USR

"Nu comentez votul, pentru ca realitatea lui este clara. Dupa acest vot imi dau seama ca Uniunea Scriitorilor, care a ales sa continue cu aceeasi echipa, este in aceeasi situatie ca acum cateva luni, adica are de rezolvat probleme de comunicare interna, probleme de marketing cultural, probleme de cultura organizationala", a declarat scriitorul.

Dan Mircea Cipariu a precizat ca nu va contesta rezultatul alegerilor, pentru ca "realitatea votului a spus foarte clar ce vrea sa faca Uniunea Scriitorilor in urmatorii cinci ani".

Dan Mircea Cipariu, nascut in 1972, este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. In 2009, a fost reales, pentru un al doilea mandat, ca presedinte al sectiei de Poezie - Asociatia Scriitorilor Bucuresti.

Societatea Scriitorilor Romani (SSR) a fost creata in anul 1909 si a functionat sub aceasta denumire pana in martie 1949. USR a aparut in 1949, prin fuziunea intre SSR si Societatea Autorilor Dramatici, potrivit site-ului www.uniuneascriitorilor.ro. In prezent, USR are aproximativ 2.400 de membri, care activeaza in cele 20 de filiale regionale organizate in Romania si in filiala Chisinau. In cadrul filialei Bucuresti, cunoscuta sub numele de Asociatia Scriitorilor Bucuresti, infiintata in martie 1972 si care are circa 1.200 de membri, functioneaza sase sectii, dupa genurile literare.

Citește și:
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
Coaliția mai are 25 de zile să elimine pensiile speciale până la ratarea jalonului din PNRR. USR: „Este revoltător ca securiștii să primească pensii speciale” VIDEO
USR a transmis marți, 6 decembrie, că mai sunt 25 de zile până când guvernul trebuie să abroge pensiile speciale, deoarece în caz contrar riscă să rateze un jalon din PNRR. Totodată,...
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Iohannis, despre șansele României la Schengen: „Încă se discută şi se negociază” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marți, 6 decembrie, despre şansele României de a adera la Schengen, că încă sunt discuţii şi negocieri în această privinţă. „Încă se...
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
dl Manolescu poate sa-l vrea...dar la Jilava nu este asemenea post !