Ministrul de Interne si conducerea Politiei nu s-au dus la audierile din Parlament

Luni, 29 Iulie 2019, ora 16:35
6850 citiri
Ministrul de Interne si conducerea Politiei nu s-au dus la audierile din Parlament
Foto: Andreea Alexandru/Mediafax/Hepta.ro

Comisia pentru Aparare a Camerei Deputatilor a inceput, luni, audierile in cazul tragediei de la Caracal.

La sedinta participa reprezentanti ai Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), general de brigada Sorin Balan, prim-adjunctul STS, si colonelul Florin Feticu, insa lipsesc cei ai Ministerului Afacerilor Interne si ai Politiei.

Mai multi deputati din comisie au criticat lipsa reprezentantilor Ministerului Afacerilor Interne.

Presedintele comisiei, Dorel Caprar, a precizat ca a avut o discutie cu ministrul de Interne si acesta va fi invitat ulterior la audierile pe aceasta tema.

La audieri au fost chemati ministrul de Interne Nicolae Moga, fostul directorul STS Sorinel Vasilca, inspectorul general interimar al Politiei Romane Florian Dragnea, fostul sef al Politiei Ioan Buda, precum si directorul Directiei Generale de Protectie Interna din cadrul MAI.

Deputatul Dorel Caprar, presedintele Comisiei pentru Aparare a Camerei, a anuntat inca de ieri ca, in urma evenimentelor de la Caracal, s-a decis convocarea pentru luni a unei sedinte de urgenta.

Intre timp, seful STS, general-locotenent ing. Ionel-Sorinel Vasilca, si-a dat demisia. In plus, 8 politisti sunt anchetati, iar agentul care a preluat apelul de la 112 a fost deferit Parchetului.

Amintim ca, miercuri, Alexandra Macesanu, o fata de 15 ani din comuna Dobrosloveni, judetul Olt, a disparut dupa ce a plecat spre Caracal cu o masina "la ocazie". Minora a sunat, joi, de trei ori la numarul de urgenta 112, spunand ca a fost sechestrata de un barbat, insa autoritatile nu au reusit sa identifice locul in care se afla.

Duminica, suspectul principal in acest caz, Gheorghe Dinca, a recunoscut ca a ucis-o pe Alexandra, dar si pe Luiza, o fata de 18 ani disparuta in urma cu 3 luni.

Ulterior, procurorii au extins cercetarile in cazul lui Dinca Georghe pentru omor calificat, iar anchetatorii au confirmat ca Alexandra a fost ucisa dupa ce a fost prinsa de Dinca sunand la 112.

"S-a decis extinderea actiunii penale si sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat, constand in aceea ca, la data de 25 iulie 2019, in jurul orelor 12:00, Gheorghe Dinca a ucis-o pe minora in varsta de 15 ani, pe care anterior o rapise, o sechestrase la domiciliul sau si o violase.

In cauza exista elemente constitutive ale traficului de minori: recrutarea, transportarea si adapostirea minorului, profitand de vulnerabilitatea minorului, in scopul exploatarii sale sexuale", a declarat Giorgiana Hosu, procuror sef adjunct al DIICOT, duminica seara.

Hosu a precizat ca au fost identificate mai multe oase si dinti umani intr-un butoi metalic, la domiciliul lui Dinca.

Citeste mai multe despre cazul de la Caracal si balbele autoritatilor:

#crima Caracal audieri Parlament, #ministru Interne lipseste audieri Caracal , #ministru de Interne