Prima zi cu noul ministru de Interne: Cer ca niciun cetatean sa nu mai fie batut de un jandarm atat timp cat respecta legea

Joi, 25 Iulie 2019, ora 10:03
7945 citiri
Prima zi cu noul ministru de Interne: Cer ca niciun cetatean sa nu mai fie batut de un jandarm atat timp cat respecta legea
Foto: Arhiva Hepta.ro

Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, si-a intrat azi in drepturi si a sustinut prima sa conferinta de presa, la care a facut o declaratie bizara.

Seful MAI le-a cerut jandarmilor sa nu mai bata niciun cetatean care respecta legea. Prin deductie logica, se poate specula ca cine nu respecta legea poate fi batut, pentru orice abatere cat de mica.

Noul ministru de Interne a vorbit, joi dimineata, despre violentele din 10 august 2018 pe care le-a calificat drept un eveniment nefericit, unde "lucrurile au fost combinate".

Raspunzand unei intrebari referitoare la violentele de atunci, Nicolae Moga a replicat: "Un eveniment nefericit. Lucrurile au fost combinate. Cer ca niciun cetatean sa nu mai fie batut de un jandarm atat timp cat respecta legea, dar niciun jandarm sa nu mai fie jignit sau batut de catre un cetatean care incalca legea".

In opinia sa, este necesar sa se stabileasca ce sistem se aplica la nivelul ordinii publice.

"Ne place modelul din UE, atunci stam de vorba si o sa facem asa cum e acolo", a spus ministrul dand ca exemplu Germania, Franta, dar si SUA.

"Deocamdata noi avem o lege, niste regulamente, care trebuie respectate cu strictete".

Nu a vrut sa fie ministru de Interne

Moga a tinut sa sublinieze ca nu a vrut sa ocupe functia de ministru de Interne: "Va spun cu toata raspunderea ca nu am vrut sa ocup aceasta functie, dupa cum bine stiti, dar daca tot a fost sa fie, atunci ne apucam de treaba serioasa".

Noul ministru a anuntat ca va merge la toate structurile MAI si va analiza rapid toate problemele pe care le au.

Nicolae Moga a precizat ca nu s-a intalnit ieri cu predecesoarea sa, Carmen Dan, intrucat aceasta a avut o problema de sanatate si nu l-a asteptat la minister, asa cum se face de obicei predarea de stafeta.

Citeste si Ramona Manescu, Mihai Fifor si Nicolae Moga au intrat in Guvernul Dancila. Iohannis a semnat decretele

#Moga cetateni jandarmi bataie, #Moga nou ministru Interne , #ministru de Interne