Bani in campanie pentru rromi: Cum apare numele lui Ponta in dosarul lui Paun si Voicu (Video)

Marti, 08 Martie 2016, ora 12:09
7303 citiri
Bani in campanie pentru rromi: Cum apare numele lui Ponta in dosarul lui Paun si Voicu (Video)
Foto: Arhiva (Realitatea TV)

Ies la iveala noi detalii din dosarul de frauda cu ajutoare pentru rromi in care sunt cercetati deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun, cel din urma mentionand intr-o declaratie la DNA numele fostului premier Victor Ponta.

Concret, Nicoale Paun - care este seful asociatiei Partida Romilor Pro-Europa - le-ar fi spus procurorilor DNA, potrivit unor surse citate de Adevarul si Realitatea TV, ca o parte din fondurile alocate de Guvern in 2012 pentru ONG-ul respectiv a fost distribuita comunitatilor de rromi din doua judete, Gorj si Constanta, in timpul campaniei electorale pentru parlamentare a lui Victor Ponta si Madalin Voicu.

Atunci, Ponta si Voicu au candidat pentru locuri de deputati pe listele PSD din Gorj, respectiv Constanta.

Nicolae Paun nu a specificat, insa, daca cineva i-a cerut sa redirectioneze banii astfel sau daca a procedat asa pentru a castiga simpatia celor doi.

Noile detalii apar in contextul in care Nicolae Paun s-a prezentat marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), unde magistratii au analizat cererea sa de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda.

Nicolae Paun a fost arestat la finalul lunii februarie, insa deputatul a contestat decizia instantei supreme, iar acum asteapta un raspuns din partea magistratilor ICCJ.

Deputatul Nicolae Paun, retinut dupa ore in sir de audieri (Video)

Deputatul Nicolae Paun, arestat preventiv

In acest dosar sunt noua capete de acuzare, procurorii DNA sustinand ca Nicolae Paun se face vinovat de trafic de influenta, spalare de bani si deturnare de fonduri, iar prejudiciul calculat pana acum se ridica la 27 de milioane de lei.

Nicolae Paun a fost arestat dupa ce Camera Deputatilor a avizat pozitiv ridicarea imunitatii parlamentarului, insa a votat impotriva retinerii si arestarii lui Madalin Voicu, dupa cum solicitase DNA.

Circ in Parlament: Cu votul electronic inchis, legea lui Dragnea s-a intors la comisii si N. Paun poate fi arestat

Nicolae Paun si-a sustinut nevinovatia inca de la inceput.

Nicolae Paun, incarcerat: Eu, tigan din Ferentari, m-am prezentat la arest. Madalin Voicu sta acasa

Reprezentant in Parlament al comunitatii de rromi, Paun este acuzat ca ar fi deturnat si fraudat fondurile guvernamentale si europene destinate acestei minoritati.

DNA extinde ancheta fata de deputatul Nicolae Paun

Quarterly Report - Editia 4

Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Anul electoral 2024 este marcat de o particularitate: cea mai mare parte a Generației Z, ce cuprinde pe cei născuți între 1997 și 2010, are drept de vot, iar majoritatea lor cred că România...
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi, 23 mai, protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului. Acesta a afirmat că ”sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea...
#Ponta dosar Nicolae Paun, #ajutoare rromi campanie Ponta , #DNA