Deputatul Nicolae Paun ramane in arest: Am cerut scuze procurorilor, eram la un sprit cu Madalin

Marti, 08 Martie 2016, ora 18:30
4794 citiri
Deputatul Nicolae Paun ramane in arest: Am cerut scuze procurorilor, eram la un sprit cu Madalin
Foto: Arhiva Ziare.com

Deputatul Nicolae Paun, presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, ramane in arest preventiv, potrivit deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

ICCJ a respins marti contestatia lui Paun la masura arestarii preventive dispusa in dosarul in care este urmarit penal pentru fapte de coruptie in legatura cu derularea unor proiecte cu fonduri europene.

Bani in campanie pentru rromi: Cum apare numele lui Ponta in dosarul lui Paun si Voicu (Video)

La instanta suprema, deputatul a spus ca regreta declaratiile pe care le-a facut la adresa procurorilor.

"Mi-am cerut scuze in mod public si discutia a avut loc in urma cu sapte - opt luni de zile, fara sa stiu ca eu sunt inculpat, eram la un sprit, vorbeam cu Madalin. Aveti senzatia ca daca s-ar da toate convorbirile care se fac intre parlamentari sau chiar ministri, sefi de stat... unde am ajunge? Nu stiam ca sunt interceptat. Mi-am cerut scuze in mod public (...) nu a fost cu intentie, niciodata nu m-am gandit la ceva anume... Ca omul, la sprit", a adaugat Paun.

Judecatorii instantei supreme au admis, pe 27 februarie, cererea DNA de arestare preventiva a deputatului Nicolae Paun, decizia fiind executorie.

Deputatul Nicolae Paun, arestat preventiv

Nicolae Paun fusese retinut in dosarul in care este cercetat si deputatul Madalin Voicu, fiind acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene; schimbarea fara respectarea prevederilor legale a destinatiei fondurilor europene; deturnare de fonduri; spalarea banilor; efectuarea de operatiuni financiare, ca acte de comert incompatibile cu functia; cumparare de influenta si influentarea declaratiilor.

De asemenea, deputatul este acuzat de evaziune fiscala si folosirea cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea, intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul lui propriu ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect.

Potrivit DNA, la initiativa Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, a fost realizat, in toate judetele Romaniei, in perioada 2010 - 2013, proiectul "Antreprenoriatul social, o sansa pentru comunitatile de romi", cu finantare din fonduri europene. Prin implementarea proiectului se urmareau mai multe aspecte, printre care crearea a 200 de noi locuri de munca si implicarea, in initiative de antreprenoriat social, a unui numar de peste 3.000 de persoane provenite din grupuri defavorizate.

Procurorii au retinut ca a fost creat un prejudiciu de aproape 15 milioane lei (peste 13,3 milioane lei din bugetul Fondului Social European si peste 1,5 milioane lei din bugetul national).

Quarterly Report - Editia 4

Cine sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform celui mai nou sondaj de opinie
Cine sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform celui mai nou sondaj de opinie
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană conduce în clasamentul încrederii, cu o cotă de 37%, urmat de Emil Boc, Victor Ponta, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, conform unui sondaj...
„Așa se falsifică voturile în România. O putrefacție a sistemului democratic”. Avertismentul unui politolog, înaintea alegerilor din 2024
„Așa se falsifică voturile în România. O putrefacție a sistemului democratic”. Avertismentul unui politolog, înaintea alegerilor din 2024
Un important segment al populației este pasiv atunci când vine vorba despre alegeri. Fenomenul electoral nu prezintă interes pentru acești cetățeni, din mai multe motive: necunoaștere și...
#Nicoale Paun ramane arest, #Nicoale Paun arest , #DNA
Comentarii
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
"Deputatul Nicolae Paun ramane in arest: Am cerut scuze procurorilor
Poza Axell2011
Axell2011
rank 1