Nicolae Paun cere iertare procurorilor: Erau doar simple vorbe spuse la suparare, nu credeam ca am telefonul ascultat (Video)

Marti, 23 Februarie 2016, ora 22:01
4956 citiri
Nicolae Paun cere iertare procurorilor: Erau doar simple vorbe spuse la suparare, nu credeam ca am telefonul ascultat (Video)
Foto: Captura video B1 TV

Deputatul Nicolae Paun le transmite scuze procurorilor pe care i-a insultat in convorbirile telefonice private interceptate, spunand ca "erau doar simple vorbe spuse la suparare" si cerandu-le colegilor sa voteze miercuri in privinta arestarii sale conform propriei constiinte si principiilor morale.

DNA extinde ancheta fata de deputatul Nicolae Paun

"Avand ferma convingere si increderea ca justitia imi va proba nevinovatia fata de acuzatiile ce mi se aduc, prin depasirea oricaror interese politice de conjunctura, ma adresez - pe aceasta cale - colegilor mei deputati, asigurandu-i de respectul si pretuirea mea si solicitandu-le doar sa voteze conform propriei constiinte si principiilor morale!

Vreau sa multumesc, cu acest prilej, tuturor colegilor parlamentari pentru colaborarea buna pe care am avut-o, indiferent de partidul caruia ii apartin! Totodata, doresc sa imi cer iertare fata de procurori, fata de institutia din care fac parte, ca am avut iesiri care nu ma definesc!", este mesajul lui Paun dat publicitatii marti prin intermediul unui comunicat de presa al Camerei Deputatilor.

Deputatul Nicolae Paun, audiat la DNA

El sustine ca insultele la adresa procurorilor "erau doar simple vorbe spuse la suparare". "Erau doar simple vorbe spuse la suparare - asa cum se intampla oricui - scoase dintr-o conversatie telefonica intre prieteni, care a avut loc cu multe luni in urma, fara sa banuiesc - ca orice om nevinovat - ca am telefonul ascultat!...", afirma Paun, cu o zi inainte de votul din Camera Deputatilor privind incuviintarea arestarii sale.

Stenograme in cazul Nicolae Paun-Madalin Voicu: "Ciori nesimtite" si "cutite in gat la procurori"

"Exprimandu-mi aprecierea fata de libertatea presei - una dintre cele mai importante cuceriri ale fragilei noastre democratii post-decembriste - sper ca mass-media sa inteleaga faptul ca nu am facut niciun fel de declaratii de presa pentru a nu da loc la rastalmaciri care, odata aparute in spatiul public, sa arunce un oprobiu nemeritat atat asupra mea, cat si a etniei mele. Sper ca presa sa preia cu obiectivitate acest comunicat!", incheie deputatul.

Deputatul Nicolae Paun a fost audiat luni de procurorii anticoruptie in dosarul in care Camera Deputatilor a incuviintat retinerea parlamentarului, urmand ca miercuri sa ia o decizie si in ceea ce priveste cererea de incuviintare a arestarii preventive.

Madalin Voicu si Nicolae Paun afla miercuri daca pot fi arestati

DNA a decis sa extinda ancheta in cazul sau, el fiind acuzat de evaziune fiscala dupa ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumparat terenuri la pret supraevaluat pentru ca astfel sa fie majorate cheltuielile societatii si diminuat impozitul datorat statului.

Procurorii DNA au cerut aviz pentru retinerea si arestarea acestuia, parlamentarii incuviintand saptamana trecuta doar cererea de retinere si amanand pentru 24 februarie o decizie privind arestarea preventiva.

La sedinta au fost inregistrati 178 de deputati, iar 191 era cvorumul regulamentar pentru luarea unei decizii. Procedura de vot secret, cu bile, asupra solicitarii DNA de arestare preventiva a deputatului minoritatilor a avut loc, insa voturile nu au mai fost numarate.

In ceea ce il priveste pe Madalin Voicu, Camera Deputatilor a respins, miercuri, cererile DNA de retinere si arestare a deputatului.

Deputatul Nicolae Paun, care este si presedinte al Asociatiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de "folosire sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spalare a banilor, cumparare de influenta, influentare a declaratiilor, toate in forma continuata".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Nicolae Paun scuze procurori, #Nicolae Paun stenograme procurori, #Nicolae Paun injurii procurori , #stiri Nicolae Paun