De la cititori: Uite Popa, nu e Popa!

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 20:03
1222 citiri
De la cititori: Uite Popa, nu e Popa!

Cine este Nicolae Popa si ce mister ascunde numele sau? Nascut in satul Tepesti al comunei Tetoiu din Valcea, Nicolae Popa a fost pionul principal al afacerilor FNI, FNA, director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de incredere al SOV Invest.

Se pare ca are nu numai mana buna, deoarece a mosit pe unul dintre cei mai bogati oameni din tara, pe Sorin-Ovidiu Vintu, dar si nume bun, datorita faptului ca a pecetluit castigarea alegerilor pentru functia de presedinte, din toamna anului trecut, in favoarea domnului Traian Basescu, in sensul ca a fost folosit drept arma electorala de seful statului. In curand, Popa vine si, conform prezicerii, multi vor fi popiti.

In 2002, Nicolae Popa a fugit peste granita pentru ca procurorii emisesera pe numele sau un mandat de arestare. A fost condamnat definitiv de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru doua capete de acuzare: inselaciune si delapidare, urmand ca in 2 decembrie 2009 sa fie retinut de autoritatile din Jakarta, Indonezia. Tot el ar fi fost, timp de opt ani, pe lista celor mai cautati infractori romani, pentru un prejudiciu de aproximativ 50 de miliarde de lei.

In prezent, condamnatul este internat la un spital din Jakarta cu diagnosticul de gastrita. Decizia de extradare a fost luata miercuri 8 decembrie 2010 in cadrul procesului de solicitarea a Romaniei de aducere in tara a condamnatului. El este adus in tara cu scopul de a-si executa pedeapsa de 15 ani de inchisoare pentru inselaciune si delapidare in cazul FNI.

De fapt, singura persoana care a fost condamnata si si-a ispasit pedeapsa, in acest caz a fost Ioana-Maria Vlas, fost administrator la SOV Invest. Numele lui Nicolae Popa a fost vehiculat si in ceea ce priveste dosarul lui Sorin-Ovidiu Vintu in care este acuzat in legatura cu infiintarea Bancii Internationale de Dezvoltare (BID). El sta in spatele multor afaceri ilegale, iar din ultimele informatii date de mass-media aflam ca sederea lui in Jakarta a fost finantata de chiar Sorin- Ovidiu Vintu.

Odata adus in tara va face Nicolae Popa dezvaluiri socante? Vom vedea! Eu, personal, nu cred in acest lucru pentru ca miza cea mare este acum Sorin- Ovidiu Vintu si postul Realitatea Tv. Interesant mi se pare faptul ca acest nume, Nicolae Popa apare, tocmai in momente politice importante pentru Romania.

Oricum, situatia se pare ca ascunde mai multe mistere si, chiar unele nedreptati, din moment ce vestitul om de afaceri sirian cu cetatenie romana, Hayssam Omar acuzat printre altele si de terorism, nu va veni curand in tara, in timp ce condamnatul este pregatit de extradare.

Problema care se pune in momentul de fata este daca Nicolae Popa va initia redeschiderea procesului in cazul FNI pentru a beneficia de eventuala reducere a condamnarii, conform noului Cod Penal.

Mai mult, inclin sa spun ca nu, pentru ca fata de Ioana-Maria Vlas care era suparata foc pe Sorin-Ovidiu Vintu, Nicolae Popa este chiar amic cu acesta si nu cred ca va dori sa-i creeze neplaceri. Ceea ce ramane interesant este totusi chestia cu popia: cine si cand vor fii atunci popiti?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Stefan Popa extradat, #dezvaluiri Nicolae Popa, #Nicolae Popa Vintu FNI , #Sorin Ovidiu Vintu