Nicolae Popa, la plecarea din Indonezia: Trebuie sa imi dovedesc nevinovatia

Joi, 21 Aprilie 2011, ora 16:47
4018 citiri
Nicolae Popa, la plecarea din Indonezia: Trebuie sa imi dovedesc nevinovatia
Foto:Antens3

Nicolae Popa a declarat, joi, la Jakarta, inainte de a urca in aeronava care il aduce in Romania, ca este dornic sa redeschida cazul sau si s-a aratat increzator in sansele pe care le are de a-si dovedi nevinovatia in fata magistratilor romani.

Fostul director Gelsor, condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, vine in Romania cu un avion privat, care apartine Tiriac Air, pentru aducerea lui in tara statul roman cheltuind 125.000 de euro, informeaza Antena3.

In imaginile obtinute de postul de televiziune citat, la plecarea lui Popa din Jakarta, acesta pare extrem de linistit si de relaxat, in concordanta cu declaratiile sale rostite in limba engleza: "Sunt foarte increzator, trebuie sa ma duc acasa sa redeschid cazul, sa imi dovedesc nevinovatia. Trebuie sa ma lupt acolo".

Aeronava care il aduce acasa pe Popa va face mai intai o escala in Dubai. Odata ajuns in tara el va fi dus la Directia de Cercetari Penale, i se vor intocmi actele necesare si va face o serie de analize medicale. Cum acesta va trebui sa depuna marturie in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu este acuzat de favorizarea infractorului, cel mai probabil Nicolae Popa va fi incarcerat fie la Penitenciarul Rahova, fie Jilava, din apropierea Bucurestiului.

In cazul in care magistratii de la Judecatoria Sectorului 5 vor aproba joi seara mandatul de arestare pe numele lui Sorin Ovidiu Vintu in procesul in care este el acuzat de santaj asupra lui Sebastian Ghita, atunci Vintu si Popa ar putea petrece sarbatorile de Paste in aceeasi cladire.

Ioana Maria Vlas: Nicolae Popa pare hotarat sa vorbeasca

Intr-o interventie telefonica la Antena3, "mama FNI" Ioana Maria Vlas a declarat ca este curioasa sa vada ce se va intampla mai departe, dupa sosirea lui Popa in Romania, in conditiile in care acesta pare foarte relaxat si dornic sa se lupte in instanta, semn ca are de gand sa vorbeasca.

"Depinde de ceea ce va spune si de ceea ce va putea sa prezinte. Eu am mai spus, la noi probele cu marturia sunt luate in considerare partial. Nu cred ca are documente, Vintu s-a ferit sa semneze. In mod normal marturiile mele, ale domnului Popa, pot sa il incrimineze de aceasta data pe domnul Vintu pe bune(...) Eu am trecut prin 8 ani de anchete si procese degeaba. Adevarul nu s-a spus, poate ca domnul Popa are dreptate si sa ceara redeschiderea cazului in conditiile in care vinovatia lui este doar ca a ascultat de niste ordine, autorul moral nu a fost el, a fost SOV, el a fost doar un instrument", a declarat Vlas.

Aceasta a recunoscut ca Nicolae Popa a fost un prieten foarte bun pentru Sorin Ovidiu Vintu, dar a remarcat faptul ca acum a declarat ca are de gand sa se bata pentru nevinovatia sa. "Atunci in mod inerent va trebui sa il implice pe Vintu", a punctat Vlas.

Totodata, ea a remarcat modul in care a fost tratat Nicolae Popa de autoritatile indoneziene la plecarea sa din tara.

Sursa Foto: Antena3

"E halucinant, parca este un demnitar in vizita oficiala(...) Sunt stupefiata, asta inseamna ca este hotarat sa vina in Romania si sa vorbeasca", a mai spus ea.

Conform jurnalistilor de la Antena3, explicatia faptului ca Popa a fost tratat cu foarte multa gentilete de politistii indonezieni care au asistat la extradarea sa (nu i s-au pus catuse, a facut o fotografie de grup cu ei inainte de urcarea in aeronava) ar fi aceea ca el nu a comis nicio infractiune pe teritoriul indonezian.

Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti, in 2006, la 15 ani de inchisoare pentru inselaciune, alaturi de Ioana Maria Vlas, decizia ramanand definitiva in 2009.

Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al SOV Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitiva in dosarul prabusirii FNI a fost data in 4 iunie 2006, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Nicolae Popa extradat, #Nicolae Popa Vintu, #Nicolae popa proces , #Sorin Ovidiu Vintu