Popa cere revizuirea sentintei: N-am fugit din tara, am fost in concediu

Miercuri, 08 Iunie 2011, ora 23:15
3747 citiri
Popa cere revizuirea sentintei: N-am fugit din tara, am fost in concediu

Fostul director al Gelsor, Nicolae Popa, a depus la Tribunalul Bucuresti o cerere de revizuire a sentintei, prin care doreste sa fie rejudecat in dosarul FNI.

Potrivit Anchete online, Popa sustine ca Ioana Maria Vlas a mintit si a avut "regrete ipocrite" la proces, aruncand vina asupra lui. De asemenea, acesta sustine ca FNI s-a prabusit pentru ca "forte oculte au manipulat investitorii sa se buluceasca pentru a-si retrage banii", atacul fiind pornit de la Cluj, patria Caritasului.

Mai mult, Popa mentioneaza in cererea depusa in instanta ca nu a fugit din tara, ci a plecat in concediu tocmai in Indonezia, in statiunea Bali. Nu s-a mai intors pentru ca a inceput afaceri acolo.

"Am plecat din tara in data de 07.06.2000, in concediu de odihna, in Bali-Indonezia, unde apoi am ramas, intrucat am gasit oportunitati pentru a lucra la o societate comerciala si a-mi deschide ulterior o afacere proprie. (...)

Eu nu m-am sustras de la executarea niciunei pedepse, deoarece nu am avut cunostinta nici de vreun proces deschis impotriva mea si nici de condamnare. Pur si simplu, am ramas in Bali, deoarece era un loc unde imi puteam castiga existenta, iar in continuare mi-am vazut de treburile mele fara sa ma mai intereseze viata sociala din Romania", sustine Popa in declaratia sa.

De asemenea, el respinge acuzatiile procurorilor, aratand ca el nu mai avea nicio functie la societatile care administrau FNI in momentele desfasurarii operatiunilor considerate pagubitoare.

Astfel, el subliniaza ca nu a mai avut nicio functie de conducere la SC SOV Invest SA, din luna mai 1997, cand CENTROCOOP a preluat pachetul majoritar de actiuni de la aceasta societate, iar administrarea a fost preluata de Ioana Maria Vlas, in vreme ce la Gelsor a predat functia de director executiv in luna octombrie 1999, unde a revenit la sfarsitul lunii martie 2000, in functia de consilier financiar.

In context, el arata ca nu si-a insusit cele 59.099 actiuni emise de SC Industrial Export SA, care apartineau Societatii SOV Invest SA, si care i-ar fi fost predate de Birliga Bujor.

"Situatia acestor actiuni este cu totul alta, expertii rastalmacind faptele cu rea credinta. In camera de tezaur a SC Gelsor SA existau actiuni emise de Industrial Export, asezate in teancuri dupa titularii care le achizitionasera: o stiva continea actiunile detinatorilor privati, o alta stiva care apartinea SOV Invest si o alta in care se aflau actiuni apartinand Bancii Agricole, cumparate de aceasta in cadrul unei alte tranzactii care nu face obiectul acestui dosar, dar lasate in pastrare in camera de tezaur a SC Gelsor. Cu ocazia mutarii sediului SOV Invest SA din spatiul pe care-l avea in aceeasi cladire cu Gelsor, delegatul Bancii Agricole s-a prezentat pentru ridicarea actiunilor care-i apartineau acesteia.

Am dat cheia de la tezaur unei persoane de incredere din societate, dar aceasta a incurcat stivele si i-a predat delegatului bancii actiuni din teancul care apartinea Societatii SOV Invest. Ulterior, am constatat greseala si am completat stiva care-i apartinea Societatii SOV Invest, cu actiuni pe care le-am luat din stiva privata, urmand sa lamuresc ulterior incurcatura cu reprezentantii celor doua societati.

Esential este faptul ca niciunul dintre cei trei detinatori de stive cu actiuni nu au lipsa in numarul de actiuni care le apartineau si care erau actiuni la purtator. Expertii au omis cu rea credinta sa mentioneze acest fapt in raport, luand in considerare doar descoperirea la Banca Agricola a unor actiuni care aveau seriile acelora achizitionate de SOV Invest, iar de aici au tras concluzia gresita ca eu am insusit acele actiuni in dauna SOV Invest", relateaza Nicolae Popa.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...