Opinii: Aparatorii lui Vintu

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 12:53
5440 citiri
Opinii: Aparatorii lui Vintu
foto: Arhiva

Oooo! Avem marfa. Noi, jurnalistii. Si ei, dusmanii lui Basescu, dintre care unii se pretind jurnalisti. Dusmani ai lui Basescu si aparatorii lui Vintu. Aceiasi aparatori ai lui Vintu care sunt aparatorii lui Becali, a lui Dan Diaconescu si ai lui Catalin Voicu.

Oricare, dar absolut oricare dintre personajele publice care au ajuns vreodata dupa gratii in epoca Basescu sunt considerate victimele politice ale acestuia. Nu conteaza cat de ticalosi par, cat de evidente par probele impotriva lor. Fara exceptie, pentru conjuratia aparatorilor oricui, Basescu e diavolul. Trebuie sa fie. Mereu.

Daca Basescu bate Vintu

Nu conteaza ca Basescu ar fi sau nu implicat. Conteaza, pentru statul de drept din Romania. Dar nu conteaza asa de mult pentru Antene, Realitatea si trusturile altor dusmani de-ai lui Basescu. Pentru ca ei oricum vor spune asta.

E adevarat, nu e exclus sa fie mana lui Basescu. Nu e exclus deloc, ba chiar e destul de probabil. Dar asta nu-l face cu nimic mai putin nevinovat pe Sorin Ovidiu Vintu. Sau mai putin vinovat, daca e.

Poate ca administratia Basescu a manipulat (sau nu) momentul extradarii lui Nicolae Popa, cel pe care SOV il alimenta cu bani. Dar nu administratia Basescu a devalizat FNI si nu administratia Basescu a favorizat infractorul. Cineva trebuie sa plateasca pentru asta.

Dar ce fac aparatorii astia e sa incerce sa ingroape orice sansa la Justitie. Sa-i prezinte pe cativa dintre oamenii acuzati ca au jefuit Romania ca pe simple victime politice.

Oare asa de curat si uscat sa fie el Sorin Ovidiu Vintu? Oare sutele de mii de oameni inselati la FNI au innebunit cu totii? Oare toate anchetele jurnalistice de pana acum au dat-o in bara cand au aratat ce scamatorii financiare a facut Vintu pe seama legii si a cetatenilor Romaniei?

Toate astea par sa nu mai conteze pentru noii sai aparatori, vechile noastre cunostinte, care il transforma intr-o victima. La Realitatea nu ne mira nimic, dat fiind ca e televiziunea lui Vintu. Asa ca ne asteptam sa faca ce fac. Sa manipuleze. Sa aduca saurieni precum Corneliu Vadim Tudor sau Paula Iacob sa explice ilegalitatea gestului. Sa faca o comparatie cu Securitatea. Sa atace absolut tot si sa sugereze ca patronul lor e o victima.

Apoi, nici la Antene nu ar trebui sa ne mai mire ceva. Nici sugestiile ca asta ar inseamna un atac la libertatea presei. Vai, saraca noastra presa cinstita!

Evident, necinstea si manipularea trebuiau sa aiba si varfuri la Antena 3. Cum ar fi momentul in care au reclamat faptul ca supravegherea lui SOV ar fi costat 30 de milioane de euro. Asa, si? Conteaza banii, cand statul trebuie sa-si faca datoria ? Ce-ar fi trebuit, sa nu cheltuiasca prea mult pentru a prinde pe cineva ? Asta inseamna statul de drept?

Ce putem spera?

Justitia din Romania e la ora asta intr-un asemenea hal incat singura speranta pentru ca rechinii care-si bat joc de noi sa intre la puscarie e putin ajutor politic. Trist, dezamagitor, nedemocratic. Dar tot mai mult decat sa nu plateasca nimeni. Macar de-am avea atat! Dar ma tem ca e inca un truc din care nu va suferi cu adevarat nimeni. Poate doar acarii pauni.

Pana atunci, e ocazia perfecta pentru aparatorii lui Vintu. Toti ziaristii patati, toti ziaristii dubiosi, toti analistii necinstiti isi vor da inca o data mana. Nu neaparat sa-l apere, ci sa dea in Basescu.

Valorile nu mai conteaza aici. Nici cinstea, nici statul de drept pe care pretind ca-l apara. Aparand totodata un om care a recunoscut deschis ca saboteaza statul de drept.

Nu stim ce va urma in legatura cu Vintu, Liviu Luca, Nicolae Popa sau altii din gasca lui. Dar stim ca vom avea iarasi spectacolul in care vedem increngatura de interese, meschinarie si tupeu care predomina in Romania. Le vom vedea la televizor. Poate si la Basescu, dar sigur la aparatorii ipocriti ai lui Vintu.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#sorin ovidiu vantu arestat, #Nicolae Popa Liviu Luca , #stiri Nicolae Popa
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
Daca aveti nervii tari si un pic de masochism, uitati-va zilele acestea -DOAR ZILELE ACESTEA - la televiziunile mogulilor, adica Antene si Realitatea.
Poza Sile this Millennium
Sile this Millennium
rank 5