Nicolae Robu a castigat definitiv procesul cu seful OPC in dosarul ''Ghilotina cablurilor''

Vineri, 15 Noiembrie 2019, ora 19:40
3701 citiri
Nicolae Robu a castigat definitiv procesul cu seful OPC in dosarul ''Ghilotina cablurilor''
Foto: Facebook/Nicolae Robu

Primarul Nicolae Robu a declarat, vineri, ca a castigat definitiv in instanta procesul intentat de Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (OPC) Timis in dosarul "Ghilotina 1", privind taierea cablurilor aeriene ale operatorilor de servicii care nu si le-au dus in sistemul de tubulaturi subterane special construite de municipalitate.

Pentru a da un semnal ca legea trebuie respectata, primarul Nicolae Robu a taiat un cablu aerian, dar care s-a constatat ulterior ca era dezafectat.

Nicolae Robu a sustinut tot timpul ca atacurile conducerii OPC Timis la adresa sa pe acest subiect reprezinta "o comanda politica" a PSD, pentru a-l stopa din actiunea "de a face bine orasului".

"Am castigat procesul cu OPC Timis pentru ceea s-a intamplat la actiunea numita ghilotina. A fost o comanda politica a celor de la OPC, pentru ca nu s-a mers institutional, ci impotriva mea, ca persoana. Nu au avut alta tinta decat sa ma puna la punct pe mine pentru ca fac prea multe lucruri pentru acest oras si obtin inclusiv aprecierea timisorenilor, iar ei sunt deranjati de aceasta. Instanta a procedat legal, anuland procesul verbal al OPC", a afirmat Nicolae Robu.

Edilul a adaugat ca acea actiune de taiere a cablurilor a produs efectele dorite de primarie, operatorii proprietari ai cablurilor grabindu-se sa-si duca in subteran acele cabluri, iar in urma lor va ramane un oras mai frumos, fara niciun cablu aerian.

In timp ce Nicolae Robu sustinea ca taierea cablurilor de comunicatii este benefica, OPC Timis i-a cerut primarului aviz psihologic pentru munca la inaltime si anunta, in primavara, amenzi mari pentru primarie.

"Eu stiu ca am facut un lucru bun pentru Timisoara, care e si apreciat ca atare. Eu stiu ca sunt pericole de surpare a unor stalpi pe care atarna pana la doua sute-trei sute de cabluri care ar putea sa aiba consecinte tragice datorita poverii pe care o reprezinta cablurile de pe ele. (...).

Solicitarea OPC a avizului psihologic pentru munca la inaltime denota foarte limpede o preocupare care are alt comandament decat binele orasului", sustinea atunci primarul Nicolae Robu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Nicolae Robu proces OPC cabluri , #primar Timisoara