Robu risca o amenda drastica: I se cere aviz psihologic de munca la inaltime, dupa ce a taiat cablurile de Net

Miercuri, 27 Martie 2019, ora 16:27
6799 citiri
Robu risca o amenda drastica: I se cere aviz psihologic de munca la inaltime, dupa ce a taiat cablurile de Net
Foto: Facebook/Nicolae Robu

Seful OPC Timis, Sorin Susanu, i-a cerut primarului Nicolae Robu aviz psihologic de munca la inaltime, dupa ce edilul a taiat cablurile de internet si TV. In plus, edilul risca sa fie amendat.

"Pentru mine e halucinant ca responsabilul din partea Primariei, care a adus documentele catre noi, nu a putut sa aduca dovada ca au fost avertizati consumatorii, au si recunoscut ca nu cunosc cu exactitate pe cine au afectat. Munca la inaltime sau cu curent slab... am solicitat primarului sa aduca documentele legale: aviz pentru munca la inaltime si aviz psihologic pentru munca la inaltime.

Probabil ca supararea dansului e ca intelege ca documentele noastre duc la o discutie - incalcarea art 257 din Cod Penal. La finalul cercetarii noastre, documentele vor fi transmise altor institutii abilitate", a spus Sorin Susanu, citat de Opinia Timisoarei.

Acesta a precizat ca au inceput toate cercetarile necesare pentru a identifica consumatorii afectati, ulterior, prin masura aplicata primariei si ca vor solicita despagubitrea consumatorilor.

"Intrebarea mea e ca poate ar fi putut afecta un spital. Nu se cunoaste pe cine ar fi putut afecta. Discutam de Internet, cablu TV si telefonie. Trebuie sa intelegem sa nu mai procedam in acelasi fel. In momentul de fata nu e incheiata cercetarea si masura nu e aplicata, pentru ca in fiecare zi in care trebuie sa ne puna la dispozitie documentele, persoanele trimise nu au drept de semnatura.

Nu poate dura la infinit, va dura 30 de zile, apoi vom face demersurile, iar masurile se vor aplica si dumnealui.

Pe langa amenda, ii vom da masuri: sa depuna diligentele pentru ca acei consumatori sa beneficieze de servicii si sa plateasca despagubiri. Daca Ministerul Educatiei doreste sa se indrepte impotriva, e o alta discutie. Juristii din institutia noastra iau in calcul mai multe aspecte. Cu atat mai grav daca era in timpul liber, pentru ca a desfasurat o activitate in numele unei institutii.

Noi solicitarile le-am facut catre PMT extinse catre persoana care apus in aplicare. Noi l-am vazut pe dansul care a taiat cabluri", a continuat Sorin Susanu.

Primarul Nicolae Robu a comentat faptul ca i s-a cerut aviz psihologic pentru munca la inaltime.

"Eu stiu ca am facut un lucru bun pentru Timisoara... Eu stiu ca sunt pericole de prabusire a unor stalpi, prabusire care ar putea sa aiba consecinte tragice din cauza poverii care o reprezinta aceste cabluri. Si oricine poate vedea cum arata o multime de stalpi din orasul nostru.

Ei bine, imi cere mie OPC-ul aviz de lucru la inaltime si lucruri de genul acesta. Denota foarte limpede o preocupare ce are alt comandament decat binele orasului.

Nu exista nicio plangere de la consumatori ca au fost afectati si atunci pe cine protejeaza domnul director, ca dansul a cerut operatorilor, ca stiu de la operatori, dansul le-a cerut sa le ceara clientilor sa depuna plangeri. Pai astfel se exercita o astfel de functie?

Eu nu vreau sa intru in dispute, nu l-am auzit, doar am citit cateva randuri acum pentru ca am fost ocupat, am fost in acetivitati mereu", a spus Robu, pentru aceeasi sursa.

Intrebat cum comenteaza acuzatiile de incalcare a legii invocate de seful OPC, Robu a replicat ca singurul lucru pe care si-l reproseaza e ca a afectat activitatea Inspectoratului Scolar in zi de simulare la Bacalaureat.

Vezi si Taierea cablurilor de la Timisoara a afectat inca doua orase

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Nicolae Robu aviz taiere cabluri, #Nicolae Robu taiat cabluri Net , #primar Timisoara