Vine o noua furtuna la Timisoara si primarul le cere localnicilor sa evite... copacii si acoperisurile cu tigla

Marti, 19 Septembrie 2017, ora 18:39
5500 citiri
Vine o noua furtuna la Timisoara si primarul le cere localnicilor sa evite... copacii si acoperisurile cu tigla
Foto: Facebook/Nicolae Robu

Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a atentionat, marti, populatia, ca vantul urmeaza sa se intensifice, astfel ca oamenii trebuie sa se fereasca de arborii fragili, afectati de furtuna de duminica, si de acoperisurile cladirilor deja subrezite de vijelie.

Intr-un comunicat de presa, primarul din Timisoara vorbeste de avertizarea meteo, valabila din aceasta seara, potrivit careia vantul se va intensifica.

Vezi si Planul ANCOM dupa furtuna de duminica: Un SMS se va trimite simultan catre toti posesorii de telefoane mobile

Robu a solicitat, astfel, cetatenilor, sa se fereasca de efectele vijeliei ce se anunta, la Timisoara.

"Avand in vedere avertizarea meteo, valabila din aceasta seara, 19.09.2017, privind intensificarile vantului pana la 50-60 km/ora si precipitatiile ce pot ajunge la 25-30 l/mp, solicitam cetatenilor sa evite sa treaca/stationeze, ca pietoni sau cu orice mijloc de locomotie, respectiv sa parcheze masinile in apropierea arborilor sau cladirilor acoperite cu tigla/tabla, avand in vedere ca de la furtuna din 17.09.2017, exista pericolul ca unii arbori sa fie fisurati, in echilibru la limita, in pericol de a cadea si, la fel, unele acoperisuri/parti de acoperisuri. Aceeasi grija o recomandam in vecinatatea cladirilor cu peretii exteriori degradati", se arata in comunicatul semnat de edilul Timisoarei.

Anterior, Robu a declarat, intr-o conferinta de presa, ca cei de la ANM au anuntat furtuni pentru toata tara.

"Sper sa nu avem parte de furtuna maine, pentru ca cineva de la ANM spunea aseara ca maine sunt de asteptat furtuni in toata tara. Nu de intensitatea celei care a fost duminica, un alt gen, pentru ca genul de duminica a fost unul cu totul aparte, nepredictibil si cu evolutie exploziva.

Trebuie sa fim mai pregatiti pentru vara viitoare, pentru ca maine vom avea aceleasi instrumente la dispozitie", a declarat Nicolae Robu.

Duminica, o furtuna devastatoare a pus la pamant sute de copaci si a smuls sute de acoperisuri in vestul tarii. In total, opt persoane si-au pierdut viata si 137 au fost ranite in urma furtunii violente.

Citeste si Dosar penal dupa ce un barbat a murit strivit de poarta de intrare in Timisoara, in timpul furtunii. Cat a costat reabilitarea ei

Chiar si marti sunt consumatori fara curent electric. 13 scoli vor fi inchise si miercuri, iar o unitate de invatamant va ramane inchisa toata saptamana.

Directia de Mediu din Primaria Timisoara, care se ocupa de arborii care au fost smulsi, a apreciat ca pagubele se ridica la peste 4,3 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Gabriela Firea jubilează: Situația lui Cătălin Cîrstoiu va fi discutată în coaliție
Preşedinta PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat joi, 18 aprilie, că situaţia candidatului susţinut de PSD şi PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, ar urma să fie discutată...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#avertizare furtuna Timisoara, #furtuna Timisoara , #primar Timisoara