Nicolae Stanciu, mesaj important pentru fanii naționalei

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 17:01
1527 citiri
Nicolae Stanciu, mesaj important pentru fanii naționalei
Nicolae Stanciu

Mijlocaşul Nicolae Stanciu, de la Wuhan Three Towns, a declarat, luni, într-un interviu pentru FRFTV, că este pregătit să-şi asume rolul de lider la echipa naţională. El le-a transmis jucătorilor că va da totul pentru echipa naţională, ca de fiecare dată, şi a povestit cum s-a adaptat în China.

"Sunt foarte fericit că am reuşit să revin. îmi doream foarte mult să mă aflu din nou printre tricolori. Am vorbit destul de des cu Edi Iordănescu, nu doar acum, ci şi în iunie, dar atunci nu s-a putut să fiu convocat. Nu mi-a transmis un mesaj anume şi mă bucur să fiu aici, abia aştept să lucrăm împreună.

Vrem să încheiem anul cu două rezultate pozitive. În iunie au fost discuţii între echipa de club şi cei de la federaţie. Eu în 3 iunie am început campionatul acolo, nu aveam niciun meci jucat şi s-a decis, de comun acord, să fiu lăsat să joc şi să fiu convocat la următoarele acţiuni.Obiecvtiul este să ajungem la un turneu final, vom face tot ce depinde de noi. Chiar dacă suporterii nu mai au încredere în noi că putem reuşi, noi sperăm să-i aducem alături de noi, să fim mai uniţi ca ţară, ca echipă", a spus el.

Deşi regretă absenţa lui Vlad Chiricheş, din cauza unei accidentări, Stanciu este pregătit să-şi asume rolul de lider: "Sunt pregătit mereu să-mi asum rolul de ldier. Am un respect enorm pentru Vlad, el este liderul, îmi poare rău că nu ajunge la această acţiune, este o pierdere imensă. Dar mereu am întrebat dacă pot ajuta jucători tineri, pot veni la mine, mereu am fost alături de ei, am încercat să-i ajut să se integreze cât mai bine".

Mijlocaşul a subliniat că se simte bine din punct de vedere fizic: "Vreau doar să-mi continui tratamentul şi îmi doresc să fiu sută la sută în ambele meciuri".

Întrebat ce l-a surprins în China, Stanciu a răspuns: "Nu pot să zic că m-au surprins multe lucruri. Şi Wuhanul, oraş cu 13 milioane de locuitori, e trafic, aglomeraţie, nebunie...dar e frumos. Mă surprind mereu când văd mulţi oameni pe scutere, câte 20-30 la semafor, la început nu-mi venea să cred.

Nu am mai văzut aşa ceva. Dar îmi place, m-am adaptat, e totul ok. Nu conducem niciunul, avem un transport asigurat de club, mergem la antrenament, ne întoarcem cu maşina de la club. Nivelul fotbalistic în China este bun, am avut meciuri foarte dificile cu echipa lui Oscar. Nu m-am dus într-un loc unde nu se joacă fotbal. Nu mă aşteptam să ajung acolo niciodată, dar a fost bine şi pentru mine şi pentru Slavia Praga".

Stanciu a mai spus că ştie doar să salute în chineză, apreciind că aceasta este o limbă foarte complicată. El a mai spus că din China la Frankfurt sau Amsterdam sunt 11 ore şi jumătate, iar de acolo este "ca şi acasă"'.

El le-a transmis fanilor că de fiecare când va îmbrăca tricoul naţionalei a dat şi va da tot ce are mai bun. "Că vom pierde, că vom câştiga, fanii să nu aibă nicio îndoială că nu dăm totul".

Naţionala României va disputa luna aceasta ultimele două partide din grupa de UEFA Nations League:

Vineri, 23 septembrie, ora 21:45, stadionul Olimpic (Helsinki): Finlanda – ROMÂNIA.

Luni, 26 septembrie, ora 21:45, stadion Giuleşti (Bucureşti): ROMÂNIA – Bosnia şi Herţegovina.

Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Nicolae Stanciu, decisiv în Arabia Saudită, împotriva unui coleg de națională
Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a fost esenţial pentru formaţia Damac FC, în meciul câştigat cu scorul de 2-1 în deplasare cu Al-Okhdood, sâmbătă, în etapa a 28-a a primei ligi saudite...
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
#Nicolae Stanciu, #Nicolae Stanciu nationala Romania, #fanii nationalei , #Romania