Cine este singurul independent din România care ar urma să meargă în Parlamentul European

Autor: Dan Stan
Luni, 10 Iunie 2024, ora 16:17
9394 citiri
Cine este singurul independent din România care ar urma să meargă în Parlamentul European
Nicolae Ștefănuță

Nicolae-Bogdănel Ștefănuță (42 de ani) ar fi singurul candidat independent român care prinde loc în Parlamentul European, după alegerile din 9 iunie.

Potrivit rezultatelor parțiale, Ștefănuță figurează cu puțin peste 3% dintre voturi. Rămâne de văzut dacă va atinge pragul de 3,2% necesar pentru independenți.

Politicianul Ștefănuță este din Sibiu, a fost membru în USR din 2019 până în 2023. Cu ajutorul partidului condus de Dan Barna în trecut și acum de către Cătălin Drulă a reușit să bifeze primul mandat la Bruxelles.

În 2023, Ștefănuță a fost ales vicepreședinte în Grupul Verzilor, din PE, după demisia din USR și implicit, din grupul Renew Europe.

„Un vot fără vocea tinerilor este un vot incorect. Încurajez tinerii şi studenţii să voteze masiv în cât mai multe secţii, astfel încât să nu mai fie sabotaţi de lentoarea cu care tratează autorităţile situaţia. Astăzi trebuie să fie despre toată România, nu doar România lor”, a transmis Nicu Ştefănuţă, duminică, potrivit unui comunicat de presă.

Vlad Gheorghe, un alt fost membru USR, candidat independent, ar rămâne în afara Parlamentului European. Gheorghe nu a vorbit despre acest aspect încă, însă a preferat să lanseze critici la adresa lui Cătălin Drulă, fostul coleg de partid.

„Dacă-şi dădea Drulă demisia când i-am cerut-o, poate dezastrul mai putea fi evitat. Cătăline, dacă pleci, ia-ți şi 'prietenii' cu tine. Şi să le înceteze şi contractele-alea", a notat pe Facebook, Gheorghe.

În PE, PSD+PNL ar urma să aibă 19 mandate, AUR - 6, ADU - 3, UDMR - 2, SOS - 2.

Potrivit datelor de ultimă oră, Nicu Ștefănuță ar avea 3,4%, deci este eligibil pentru PE.

Europarlamentarii Dreapta Unită cer o anchetă europeană asupra alegerilor. "Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei"
Europarlamentarii Dreapta Unită cer o anchetă europeană asupra alegerilor. "Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei"
Alianța Dreapta Unită le cere oficialilor de la Bruxelles să facă demersurile pentru o anchetă independentă asupra alegerilor desfășurate duminică, 9 iunie, după mai multe suspiciuni de...
Pe cine au ajutat voturile din diasporă. Țările în care a obținut cele mai bune cifre Diana Șoșoacă și unde a excelat Nicu Ștefănuță
Pe cine au ajutat voturile din diasporă. Țările în care a obținut cele mai bune cifre Diana Șoșoacă și unde a excelat Nicu Ștefănuță
Votul românilor din diasporă au avut un impact major asupra alegerilor europarlamentare din 9 iunie. Datorită lor, partidul Dianei Șoșoacă a obținut două mandate în PE, iar contribuția la...
#Nicolae Stefanuta Parlamentul European, #alegeri europarlamentare 2024 , #alegeri 2024
  1. La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
  2. Reacția ministrului de Interne Cătălin Predoiu după ce Partidul REPER i-a cerut demisia
  3. REPER cere demiterea conducerii AEP și a lui Cătălin Predoiu pentru "vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie"
  4. S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
  5. PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
  6. PNL face Congres pentru desemnarea candidatului la președinție, dar numele lui este deja cunoscut. "Am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină"
  7. Alegerile din Sectorul 2 s-au lăsat cu dosar penal. Procurorii cercetează mai multe ilegalități semnalate de Radu Mihaiu
  8. George Simion vrea să repete la botezul fiului său festinul de la nuntă. Unde va avea loc petrecerea
  9. Câți reprezentanți trimite fiecare partid în Parlamentul European. PSD se clasează pe primul loc
  10. Europarlamentarii Dreapta Unită cer o anchetă europeană asupra alegerilor. "Comisia Europeană trebuie să aibă o poziţie clară pentru apărarea democraţiei"