Vacaroiu a depus degeaba juramantul?

Marti, 14 Octombrie 2008, ora 17:57
1763 citiri
Vacaroiu a depus degeaba juramantul?

Plenul Parlamentului a votat marti prelungirea mandatului actualei echipe de conducere a Curtii de Conturi, in frunte cu Dan Drossu Saguna, pana pe 15 octombrie, cand ar trebui publicata in Monitorul Oficial hotararea de numire a noii formule, cu Nicolae Vacaroiu presedinte al CC.

"Aceasta prelungire este necesara avand in vedere ca efectiv mandatul acestora (actualii consilieri - n.r.) inceteaza pe 15 octombrie, dupa publicarea in Monitorul Oficial a hotararii de astazi", a explicat vicepresedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Eugen Nicolicea.

Presedintele de sedinta, senatorul PNL Norica Nicolai, a adaugat si ea ca decizia "nu are decat un caracter pur tehnic". Votul a fost dat la cateva ore dupa ce s-a validat noua conducere a Curtii de Conturi, cand majoritatea parlamentarilor parasisera deja sedinta. Nicolai nu a mai anuntat de la tribuna cu cat s-a adoptat prelungirea mandatului conducerii Saguna, retinand doar un vot impotriva.

Nicolae Vacaroiu a fost numit marti de Parlamentul Romaniei in functia de presedinte al Curtii de Conturi, pentru un mandat de noua ani, alaturi de alti 17 consilieri PSD, PD-L, PNL, PRM, PC si UDMR, alesi conform algoritmului politic.

La numai cateva minute dupa ce a fost validat de Parlament, Nicolae Vacaroiu a depus juramantul in noua functie, inainte ca Monitorul Oficial sa publice decizia de numire. Si-a desemnat chiar succesorul interimar la conducerea Senatului, in persoana lui Doru Ioan Taracila. Mai mult, PD-L a contestat votul, afirmand ca nu a fost conform cu regulamentul Parlamentului.

Parlamentarii au decis luni sa aleaga noua conducere a Curtii de Conturi in baza legii vechi, avand in vedere ca noul act normativ adoptat de Parlament a fost atacat la Curtea Constitutionala de presedintele Basescu.

Votul de marti al Parlamentului pune capat unei situatii inedite in care s-a aflat conducerea Curtii de Conturi, dupa ce mandatul actualei formule a expirat inca din februarie si a fost prelungit de trei ori, ultimul termen fiind 30 septembrie. Parlamentarii ar fi preferat sa astepte intrarea in vigoare a noii legi, insa exista riscul ca, tot amanandu-se, sa se numeasca o alta conducere dupa alt algoritm politic, rezultat eventual dupa 30 noiembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Vacaroiu, #contestat, #Curtea, #Conturi , #Curtea de Conturi