Vacaroiu o apara pe sefa Casei de Pensii data afara de Ponta

Miercuri, 30 Mai 2012, ora 15:51
6405 citiri
Vacaroiu o apara pe sefa Casei de Pensii data afara de Ponta

Presedintele Curtii de Conturi, Nicolae Vacaroiu, regreta demiterea Doinei Parcalab de la presedintia Case de Pensii, decizie luata de premierul Ponta. Vacaroiu spune ca jumatate dintre datorii sunt istorice, iar cea mai mare vina o are ANAF ca nu a recuperat aceste datorii.

"Mie imi pare rau ca s-a inceput acea ofensiva teribila a presei impotriva presedintelui Casei de Pensii, doamna Doina Parcalabu. Vreau sa spun ca Doina Parcalabu este unul dintre cei mai buni profesionisti in materie pe care ii cunosc. Probabil ca problemele de comunicare a dansei cu presa au dus la acest atac. (...)

S-a vorbit despre cei 6,3 miliarde euro creante neincasate. Realitatea este ca, in proportie de 95%, creantele nu sunt problema Casei de Pensii. Este a ANAF, pentru ca Administratia este cea care controleaza si face executarea silita pentru recuperarea sumelor. Restul de 5% este problema Casei de Pensii", a declarat fostul premier PSD pentru Q Magazine.

Nicolae Vacaroiu a subliniat ca aproape jumatate din datorii sunt ramase de pe vremea guvernarii Nastase.

"Din cele 6,3 miliarde, 3,3 miliarde sunt datorii de dinainte de 2005, generate mai ales de companiile si societatile nationale", a precizat Vacaroiu.

Acesta a mai adaugat ca s-au declansat controale severe la Casele teritoriale de pensii, unde s-au intalnit probleme generate inclusiv de birocratie, dar nu numai.

"Casa de Pensii nu are de unde sa stie ca a decedat cineva, daca nu primeste aceasta informatie institutional. Acum, evidenta persoanei se face la nivelul primariilor. Sunt cazuri cand functionarii intarzie sau uita sa anunte mai departe un deces. Sunt, este adevarat, si unele abateri pe care le-am constatat.

La toate aceste abateri, noi dam insa decizii, cu termene. Nerecuperarea sumelor conform deciziei Curtii inseamna riscul puscariei de la 6 luni la 3 ani. Trebuie sa remarc aici ca, inainte cu o luna si jumatate, cand s-au constant acele nereguli in urma controlului Curtii de Conturi, Doina Parcalabu a declansat controale in toata tara pentru recuperarea sumelor, fara sa mai astepte decizia Curtii de Conturi", a mai precizat Nicolae Vacaroiu, in apararea Doinei Parcalabu.

Aceasta a fost demisa recent de premierul Victor Ponta, locul ei fiind luat de Ileana Ciutan (PNL), fost director al Casei de Pensii Dolj.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...