Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Vacaroiu stia dinainte decizia CC privind Curtea de Conturi

Miercuri, 15 Octombrie 2008, ora 15:28
4191 citiri
Vacaroiu stia dinainte decizia CC privind Curtea de Conturi

Prima sedinta cu cei 18 consilieri de la Curtea de Conturi a presedintelui Nicolae Vacaroiu a avut loc miercuri, la ora 13,40. Dupa aproximativ jumatate de ora, Curtea Constitutionala a declarat constitutionala Legea Curtii de Conturi.

Surprizator insa, in primul sau discurs ca presedinte al Curtii de Conturi, Vacaroiu a anticipat cu precizie decizia CC care urma sa fie anuntata mult mai tarziu.

Vacaroiu a precizat ca primul lucru pe care trebuie sa il faca noii membrii ai Curtii de Conturi este actualizarea si depunera declaratiei de avere pe site-ul institutiei, astfel incat dosarele sa fie complete.

"In al doilea rand trebuie sa renuntati la functiile de conducere din societatile comerciale, aveti voie sa desfasurati doar activitati didactice si stiintifice.

Asta nu inseamna ca nu puteti fi actionari la societati, dar a detine diverse functii in societati sau in agentii este interzis. Avem practic acelasi statut ca si magistratii", a mai declarat presedintele Curtii de Conturi.

Vacaroiu s-a declarat foarte incantat de faptul ca sesizarea prin care proiectul de lege al Curtii de Conturi era atacat de Traian Basescu a fost respinsa de Curtea Constitutionala. "Ma bucur deci ca sesizarea depusa la Curte prin care ataca presedintele Basescu legea Curtii de Conturi a fost declarata neconstitutionala (?!?), deci a fost respinsa. Pana luni sa avem legea Curtii de Conturi cu toate modificarile aduse la zi o trimitem la republicare, dar in acelasi timp fiecare functionar va avea un exemplar al noii legi", a mai declarat el.

Secretomanie la Curtea de Conturi

Dupa ce s-a laudat ca este "un om de echipa" si peste tot unde a fost pana in prezent a lucrat bine cu oamenii, noul sef al Curtii de Conturi i-a rugat pe toti sa respecte legea, adica tot ce se discuta acolo sa ramana in acea sala.

"Tot ce se discuta ramane in aceasta sala, inclusiv ce se discuta la secretariatul general. Totul se pastreaza in fiset si nimeni nu are voie sa faca declaratii de presa sau de alta natura despre tot ceea ce discutam aici. Nu se da nicio informatie nici la partide, vreau sa uitati ca faceti parte din partide politice cand sunteti aici", a mai spus el.

Nicolae Vacaroiu a mai precizat ca in al patrulea rand Curtea de Conturi trebuie sa fie o institutie de prestigiu recunoscuta de societate datorita experientei profesionale pe care o au toti angajatii.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nicolae Vacaroiu, #curtea de conturi, #sedinta , #Curtea de Conturi