Ziare.com

Patapievici il acuza pe Buzura intr-o scrisoare catre Vacaroiu

de Madalina Ionescu
Miercuri, 13 August 2008, ora 12:12

   

Patapievici il acuza pe Buzura intr-o scrisoare catre Vacaroiu
Presedintele Institutului Cultural Roman (ICR), Horia Roman Patapievici, i-a adresat o scrisoare deschisa presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, negand acuzatiile aduse activitatii ICR.

Patapievici raspunde in acest mod unor afirmatii facute de Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, cand acesta a motivat necesitatea anchetarii ICR de catre senatorii din Comisia de cultura, transmite, miercuri, presa centrala.

Andrei Alexandru a sustinut, saptamana trecuta, ca "in cazul ICR-ului este o mare lipsa a legii, care a fost constatata de-abia acum".

Institutul Cultural Roman functioneaza pe baza Legii nr. 356/2003, precizeaza Patapievici. Curtea de Conturi a Romaniei a desfasurat la Institutul Cultural Roman un control de aproape cinci luni, in perioada 27 septembrie 2007 - 31 ianuarie 2008, in temeiul prevederilor legale din domeniul finantelor publice, arata Patapievici in scrisoarea dechisa.

Ancheta s-a soldat cu o serie de recomandari ale Curtii de Conturi privind adoptarea de catre ICR a unui numar de masuri, printre care elaborarea unui set de proceduri contabile, organizarea si refacerea operatiunilor de inventariere a elementelor de activ si pasiv, completarea dosarelor de achizitii publice.

Masurile cerute au fost adoptate in termenul indicat, fapt comunicat de ICR Curtii de Conturi in data de 17 iunie 2008, spune presedintele ICR.

"In ce priveste cheltuirea "de o maniera neortodoxa", in opinia lui Alexandru, a fondurilor alocate ICR, precizam ca singurele operatiuni care implica fonduri mentionate in analiza Curtii de Conturi sunt o serie de debite neincasate, si anume, cele rezultate in urma plasarii pe piata a publicatiilor ICR, intre care revistele Dilema si Cultura", mai arata Patapievici.

Presedintele ICR mentioneaza ca debitele respective dateaza din perioada anterioara anului 2005, cand la conducerea Institutului se afla Augustin Buzura, "astazi un apropiat al posturilor de televiziune ale grupului de presa Intact (indeosebi Antena 3), care si-au facut o veritabila obsesie din ponegrirea constanta a ICR", mai scrie Patapievici.

"Subliniem, in acelasi timp, ca nu avem nicio obiectie in fata unei eventuale anchete, parlamentare sau de orice alt fel. Ceea ce ne revolta e confectionarea in stilul unor vremuri apuse de asa-zise 'motivatii legale', cu scopul precis de a da consistenta institutionala unor penibile acuzatii nascute din ura si resentiment", sustine presedintele ICR.

Patapievici raspunde si afirmatiei lui Alexandru conform careia "ICR este de fapt o modalitate de plata a unei clientele", spunand ca aceasta acuzatie se inscrie in seria atacurilor de presa si a acuzatiilor orchestrate de membri ai Partidului "Romania Mare".

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Pata, ciocu'' mic ca vvomitt

Bai Pata, yo nu-s de la Romania Mare da' sa stii ca tu tot o rapandula comunista ca si Bogdan Olteanu ramai!
Sa va fie rrusineeeeeeeeeeeeee!!!!!!
Noi oamenii simpli din provincie, de aceiasi varsta cu voi, ne intoarcem cu spatele de scarba ca voi mai existati in prim-planul stirilor. Copii cu dinti strepeziti ce sunteti. Parintii vostri au papat *** cu carul si voi faceti la fel!!!!!!!!!!

 

ICR - MODALITATE DE PLATA A UNEI CLIENTELE !!!

Nimic mai mult! Nici mai putin!

 

doar o intrebare...

reiau si eu intrebarea din new york magazin: in ce iresponsabilitate mai mare se poate balaci un diplomat cu rang de secretar de stat decat sa expuna oficial, intre Menora si Steaua lui David, un ditamai Z - penisss - ZAIN?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor