Ziare.com

Dupa aproape un 10 ani, Petre Mihai Bacanu a scapat de cazierul penal

Joi, 16 Iulie 2009, ora 21:00

   

Dupa aproape un 10 ani, Petre Mihai Bacanu a scapat de cazierul penal
Dupa ce instanta romana i-a dat castig de cauza fostului premier Nicolae Vacaroiu in procesul cu jurnalistul Petre Mihai Bacanu, fostul sef de la Romania Libera si-a gasit dreptatea la CEDO, scapand, astfel, de cazierul penal.

Sentinta data de CEDO in acest caz a fost publicata joi in Monitorul Oficial, devenind astfel oficiala. "Romania libera" si de Bacanu au pierdut, in tara, procesele cu fostul premier Nicolae Vacaroiu, pe care l-au acuzat ca, in cardasie cu Sorin Vantu, a comis ilegalitati in cadrul afacerii BID, respectiv nasterea Bancii pentru Investitii si Dezvoltare, aminteste In Politics.

Bacanu, 68 de ani, a fost condamnat penal la amenda si s-a ales cu cazier. In sentinta data, CEDO sustine ca "decizia data impotriva reclamantilor a fost disproportionata in raport cu scopul legitim urmarit, iar autoritatile nationale nu au furnizat motive pertinente si suficiente pentru a o justifica".

Reclamantii vor primi, totodata, si despagubiri de la statul roman in valoare de 250 de milioane de lei vechi (8.150 de euro). Din completul de judecatori europeni care au dat sentinta a facut parte si magistratul roman Corneliu Barsan.

"Eu i-am platit lui Vacaroiu mai mult de 8.000 de euro, plus ca aceste despagubiri pe care mi le datoreaza statul nu mi-au fost achitate nici pana azi, dar ceea ce ma bucura cel mai tare este faptul ca am scapat de cazierul judiciar, pentru ca insulta si calomnia erau delicte penale, iar eu m-am ales cu o condamnare penala in acel proces, de care, trebuie sa spun, au incercat sa profite din greu si alte persoane care m-au actionat ulterior in judecata, in alte cauze rezultate din activitatea mea de jurnalist.

Acum, odata cu aceasta publicare in Monitorul Oficial, se cheama ca am redobandit cazierul curat, desi a fost nevoie de ani indelungati, pentru ca asta e...la Strasbourg se sta mult la coada, mai ales din cauza proceselor care vin gratie activitatii justitiei din Romania", a declarat Bacanu pentru publicatia citata.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3843 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sloganul nostru “Lichele din toata Romania, uniti-va!"

Nicolae Vacaroiu, presedintele Senatului

Fost absolvent al Universitatii Politice si de Conducere (1986) director, al Directiei finante, costuri, preturi si eficienta economica din CSP si secretar al Comitetului de partid din Comitetul de Stat al Planificarii (1987-1989). Aceasta este in mare biografia antedecembrista a actualului sef al Senatului, Nicolae Vacaroiu. Membru PCR din 1968. Dosarul sau de cadre din arhiva CC al PCR are doar 10 pagini. Pagini in care Vacaroiu este descris drept "dovedind un nivel politic si ideologic ridicat“. Intr-o fisa de apreciere din 1988, despre Vacaroiu se scria: "Pe linie politica, ca secretar al biroului Comitetului de partid din C.S.P. a desfasurat o activitate sustinuta, manifestind interes si raspundere pentru indeplinirea sarcinilor complexe si mereu crescinde ce stau in fata C.S.P., sarcini la care a reusit sa-si atraga intregul activ de partid din institutie. (...) Ca secretar al biroului Comitetului de partid in C.S.P., i se recomanda o intensificare si dinamizare a popularizarii insusirii si participarii directe a comunistilor la transpunerea in viata a hotaririlor partidului si statului nostru“. Dupa 1990, Vacaroiu a fost premier al Romaniei, senator PSD de Arges, iar in prezent este presedinte al Senatului Romaniei

 

Recomandare

Cititi intreg dispozitivul hotararii CEDO, acolo apar niste citate din articolele publicate de Romania Libera prin 1999 si 2001, in care se face vorbire de niste extrase de cont ale lui Nea Nicu, de niste alimentari de conturi etc. Oricum S.O.V., alaturi de alti asa-zisi oameni de afaceri, nu vor pati niciodata nimic, pentru c-au cotizat la toate partidele, toti nenorocitii din politica romaneasca au avut partea lor. Mai grav este ca multi dintre noi refuza sau chiar nu vor sa accepte niste evidente, ceea ce ne face pe toti complici la situatia actuala. Mai ramane o speranta, singura poate: Dumnezeu!

 

Muftangiul Bacanu vs. diavolul Vacaroiu

Meci de mare interes intre diavolul Vacaroiu, lichidator de banci, de butoaie de bautura, de economii sanatoase, de guverne democratice, a luptat contra Muftangiul Bacanu, oracolul din Bucuresti, descoperitor al fara-de-legilor PSD si al altor partide, arheolog ce scoate la lumina murdariile politicienilor romani...Cistigator prin vot international: Bacanu...Meciul revansa va avea loc curind: f posibil Vacaroiu va apela la serviciile bunicutei Ilici sau KGB-istului Savarina, care vor tocmi ucigasi sa-l lichideze pe jurnalistul recalcitrant...eventual bunicuta va chema din nou minerii sa distruga ziarul recalcitrant Romania Libera...sau Savarina il va plati pt misiune pe Putin care va veni deghizat in Miss Cecenia sau Miss Somalia...

Apreciere...

Apreciez acest comentariu si consider ca .in momentul actual,Romania are un numar foarte restrans de oameni asemanatori Dlui Bacanu,dar isi tin capetele in ...nisip.

De ce ?

Pentru ca le este frica de ceiace li s-ar putea intampla.

Pacat ca in Romania nu se gaseste,acum,nimeni care sa treaca in lumea vesnica pe toti cei ce au vandut-o rusilor,ani in urma...

Dlui Bacanu,sanatate si viata lunga !

Romania stat mafiot: "Daca justitie nu e, nimic nu e" - o dezbatere de saptamana trecuta

Repet cu ostentatie că Romania este răpusă de securitatea criminală, instaurată cu peste 60 de ani in urmă de către un gen rus, si că toate puterile din ro, inclusiv justitia sunt călărite de mafiile acestei organizatii criminale. Oricine din ro pote păti ca dl. Petre Mihai Băcanu, dar dacă nu esti cineva o poti păti rău.
S-a ajuns la o frătie foarte periculoasă a marilor puscăriabili care sunt la varful partidelor frătesti: PSD (Adrian Nastase, Miron Mitrea, Nicolae Văcăroiu, criminalul Ion Ilici Iliescu, etc.), PD-L (Marele Mafiot traian ba-secu, megaexcrocul teodor stolojan, etc.), Partidul Nerusinarea Mare a pupin.cu.ristului VC Tudor care oploseste generali si colonei de securitate care au făcut crime asupra poporului roman, mai nou partidul lui jiji becali care a primit fabrici de munitie si armamente.
Nicolae Văcăroiu l-a ajutat pe SOV să transfere banii de la FNI in Banca Romană de Scont, iar acum conduce cu cinste Curtea de Conturi, banca pe care au falimentat-o repede bagandul la inchisoare pe directorul acesteia !

 

De acord cu dvs

dar Patriciu, el nu face parte din lista?

O justitie dreapta si civilizata admite ca apa este mai tare decat 'Saniuta'!!! Jos mafia!!!!

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor