Ziare.com

Mihai Busuioc a primit aviz pozitiv pentru conducerea Curtii de Conturi

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 16:58

   

Mihai Busuioc a primit aviz pozitiv pentru conducerea Curtii de Conturi
Comisiile reunite de buget-finante au validat, marti, candidatura lui Mihai Busuioc pentru functia de presedinte al Curtii de Conturi.

Mihai Busuioc a declarat in cadrul sedintei in care a fost audiat de catre comisiile parlamentare, ca in cadrul Curtii de Conturi ar trebui infiintata o directie cu rol de indrumare a autoritatilor publice.

"Cred ca suntem cu totii de acord ca este absolut necesar sa infiintam o directie care sa aiba rol de indrumare a autoritatilor publice. Acest rol de indrumare a existat si inainte, prin anii '90, in activitatea Curtii. Odata cu modificarea Legii Curtii de Conturi, cand activitatea jurisdictionala a trecut la instantele judecatoresti, acest rol a fost pierdut.

Este o fuga o de responsabilitate a functionarilor, a auditorilor de la Curtea de Conturi. Cred ca este timpul sa ne intoarcem spre aceasta activitate si absolut toate institutiile din Romania ar trebui sa se deschida si sa existe o Directie de indrumare, nu de consultanta, pentru ca legea interzice consultanta", a declarat Mihai Busuioc.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Candidatura lui Mihai Busuioc a fost validata 18 voturi "pentru", 10 "impotriva" si o abtinere.

Vezi cati candidati si-au depus candidaturile pentru o functie de conducere in Curtea de Conturi

Comisiile reunite au validat si candidatura lui Dan Lucian Vladescu pentru functia de presedinte al Autoritatii de Audit, a lui Nicu Marcu pentru functia de vicepresedinte al Curtii de Conturi si a lui Florin Tunaru, care a candidat la functia de vicepresedinte cadrul Autoritatii de Audit a Curtii de Conturi.

O decizie privind aceste propuneri la conducerea Curtii de Conturi va fi luata in plenul reunit al Parlamentului, miercuri, la ora 13:00.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1824 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

o importanta institutie a statului de drept

da busuioc asta cine e, ala cu voce de tenor si ten putin masliniu?

 

DDC 0467

Avind in vedere situatia de stare exceptionala in care ne aflam, instalata, si ca urmare a activitatatii parlamentare sub standardele minime de decenta morala, politica si juridica, din care face parte si sedinta recenta privind inlocuirea conducerii Curtii de Conturi(validarea celor care vor ocupa pozitiile de conducere la Curtea de Conturi), rezultatul votului din aceasta sedinta se declara NUL SI NEAVENIT ! Candidaturile nu se considera a fi valide. Votul care va urma in plen se considera a fi nul si neavenit.

Persoanele votate nu trebuie sa-si poata exercita atributiile sub nici o forma si pentru nici un motiv.

Parlamentarii se pot muta la Circul Globus daca doresc sau la emisiuni de divertisment. Sandardele practicate acum in parlament sint chiar sub cele ale unor talkshow-uri civilizate. Acele emisiuni sint insa la TV si nu in Parlamentul Romaniei, nu au relevanta juridica directa(nu sint organ legislativ si nu se publica in Monitorul Oficial ce se intimpla la talkshow-uri) si au si o componenta de divertisment, care in Parlamentul Romaniei nu exista.

Motivele de mai sus, se adauga multor altor motive care sint deja binecunoscute fiind difuzate si analizate in mass-media si sint suficiente pentru ca ca parlamentul, ca tot unitar, sa fie declara INAPT pentru a putea functiona si INCOMPATIBIL cu Constitutia Romaniei si cu principiile statului de drept. Parlamentul ca tot unitar(chiar daca unii membrii din parlament respecta constitutia si legile tarii) DECADE din drepturile sale si isi pierde autoritatea conferita de Constitutia Romaniei, de a fi Parlament al Romaniei.

Deasemenea trebuie avuta in vedere si punerea in functiune a mecanismelor prin care platile din fonduri publice pentru parlamentari sa inceteze.

Nu este acceptabila sub nici o forma si pentru nici un motiv, continuarea platilor din fonduri publice pentru persoane care au respect zero pentru cei care i-au ales, pentru banul public si pentru ordinea legala, procedurala si constitutionala.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor