Ziare.com

Presedintele Vacaroiu a promulgat legea "vracilor"

Joi, 07 Februarie 2008, ora 07:57

   

Presedintele Vacaroiu a promulgat legea "vracilor"
Nicolae Vacaroiu a promulgat, in scurtul sau intermezzo ca sef al statului, Legea nr.118/2007 privind organizarea si functionarea activitatilor si practicilor de medicina complementara/alternativa, care deschide poarta vracilor si sarlataniei in sistemul nostru de sanatate, anunta Ziarul.

Legea, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 305 din 8 mai 2007, ii aduce in legalitate pe sarlatanii de la periferia mediciniei.

Sunt amestecate, astfel, in aceeasi oala, practici total opuse: apiterapia, fitoterapia si oligoterapia, pe e o parte, si Reiki, tehnica radianta si cristaloterapia, pe de alta.

Initiatorii proiectului de lege sunt: deputatii PSD Ovidiu Brinzan si Aurel Nechita, deputatul PNL Valeriu-Victor Boeriu, deputatul PRM Mircea Ifrim, deputatul UDMR Boris Istvan si senatorul PC Irinel Popescu.

Conform articolului 4, "activitatile si practicile de medicina complementara/alternativa pot fi exercitate de urmatoarele categorii profesionale, in conditiile prevazute de lege: a) medici, medici dentisti, farmacisti; b) psihologi; c) absolventi ai unor institutii de invatamant superior".

Legea nu vorbeste nicaieri despre malpraxis. Deputatul Ovidiu Brinzan, fost ministru al Sanatatii in Guvernul Nastase (2003 - 2004) afirma, in calitate de initiator al acestui proiect de lege: "Un astfel de proiect de lege este necesar. Bun sau rau, el este necesar pentru legislatia romaneasca".

Citeste mai multe despre Vacaroiu promulgare legea Voodoo
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1472 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Poate...

ca atunci cand a promulgat legea, era lecuit de vreun vraci, de mahmureala si i-o fi intors omul binele facut.Ce, stie medicina mai multe leacuri despre asta, decat vracii, babele-sau mai bineziz, cei cu experienta?

 

o reglementare utila chiar daca e perfectibila

orice reglementare in acest domeniu este macar un bun inceput in balamucul existent cand indizi cu 3 clase au ajuns mai vindecatori si milionari in euro

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor