Carla Bruni si-a serbat ziua la Rio de Janeiro

Miercuri, 24 Decembrie 2008, ora 12:45
1562 citiri
Carla Bruni si-a serbat ziua la Rio de Janeiro

Carla Bruni si-a sarbatorit marti ziua de nastere intr-o favela de la Rio de Janeiro, unde se afla intr-o vizita cu sotul ei, presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Bruni a asistat cu acest prilej si la o prezentare de moda "etnica", relateaza AFP.

Cantareata si fost top model, Carla Bruni-Sarkozy, care a implinit 41 de ani, a reinnodat legaturile cu lumea modei in favela Pavao-Pavaozinho.

Relaxate si zambitoare, 12 metise frumoase toate originare din asezarea saracacioasa, au defilat timp de o jumatate de ora prezentand haine multicolore create de Modafusion, asociatie franco-braziliana creata cu scopul de a valorifica ideile si creativitatea acestor femei din comunitati sarace.

Protejata cu o umbrela de soarele arzator, cu o fetita pe genunchi si sotia guvernatorului de Rio, Adriana Cabral, asezata alaturi de ea, Carla Bruni-Sarkozy a asistat la prezentarea colectiei Primavara-Vara 2009.

"A comentat in special textura hainelor, din plastic reciclat si bambus, si cat de usoare sunt. Prezenta sa a fost foarte importanta, speram sa ne dea vizibilitate", a declarat pentru AFP Nadine Gonzalez, creatoarea Modafusion.

"A fost un noroc sa defilez azi, caci concurenta este mare in agentiile de moda", spune multumita Etieni, care are 20 de ani si de patru ani este manechin la Modafusion.

Mama ei, Ana, de 49 de ani si care a trait toata viata in aceasta favela, spune ca proiectul a ajutat-o pe fiica ei "sa nu cada in cealalta viata", prostitutia. "Anul acesta va merge la universitate", adauga ea cu mandrie.

Carla Bruni-Sarkozy, care purta un taior minuscul violet cu maneci scurte si pantofi fara toc, a sosit cu limuzina pe o strada ingusta, pana la cladirea de 20 de etaje care gazduieste mai multe proiecte culturale.

Chiar inainte de a asista la prezentarea de moda, ea a vizitat centrul "Crianca Esperanza" (Copii speranta), un program UNESCO in parteneriat cu TV Globo, considerat un model si destinat sa scoata din mizerie 8.000 de copii si sa ii salveze de traficul de droguri, mijloc facil de a castiga bani in aceste cartiere mizere.

Cincizeci de copii din comunitate o asteptau pe Carla Bruni cu un buchet de flori si i-au cantat in cor "Parabens para voce!", un cantec de "la multi ani" din Brazilia.

Apoi, prima doamna a Frantei a plantat intr-o gradina mica un Pau Brasil, copacul care a dat numele Braziliei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Carla Bruni anivesare, #Modafusion, #rio de janeiro, #Nicolas Sarkozy Bruni , #Carla Bruni-Sarkozy