Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

The Independent : Franta s-a indragostit de ''baiatul de aur'' al lui Sarkozy

Luni, 19 Mai 2008, ora 01:24
1490 citiri
The Independent : Franta s-a indragostit de ''baiatul de aur'' al lui Sarkozy

Francezii si-au pierdut, poate, afectiunea pentru Nicolas Sarkozy, presedintele reformist care nu a reusit sa convinga. Au fost insa vrajiti de fiul sau Jean, ale carui initiative stralucitoare, intr-o suburbie populata a Parisului l-au propulsat in atentia opiniei publice, scrie The Independent.

Cu pletele sale de aur si zambetul sarmant, Jean Sarkozy arata mai curand ca un star de cinema - intamplator este si actor amator - si a mostenit de la tatal sau ambitia politica. Acum, comenteaza The Independent, tanarul Jean joaca rolul principal in piesa pe care au numit-o "ascesiunea protejatului".

In vreme ce zeci de mii de studenti au iesit in strada, zilele trecute, pentru a denunta planurile presedintelui de reducere a posturilor in invatamant, Jean, care este consilier in Neuilly, suburbia aglomerata a Parisului in care s-a nascut, a pus la cale propria reprezentatie. Scopul : sa arate ca nu toti tinerii sunt impotriva reformelor economice ale tatalui sau.

El a lansat prima dintr-o serie de intruniri numite "Joile tinere" - intr-o cafenea, unde tinerii conservatori au fost invitati sa adreseze intrebari unor membri proeminenti ai guvernului, si invitatilor celebri.

Cu legaturile sale familiale, Jean, unul dintre cei doi fii dim prima casatorie a lui Sarkozy cu Marie-Dominique Culioli, fiica unui farmacist corsican, are oratoria la degetul mic, noteaza The Independent.

Prima pe lista lui a fost Rama Yade, subsecretarul pentru drepturile omului, devenita, la 31 de ani, cel mai tanar ministru din "guvernul curcubeu" al lui Sarkozy.

"Multumesc ca ati venit in numar atat de mare", a declarat tanarul Sarkozy audientei, la un miting. "Stiu ca ati venit pentru Rama, nu pentru mine", a adaugat razand, "si este o lovitura teribila data ego-ului meu".

Cu sarmul sau jumatate italian, cu telegenia si aspectul aratos, Jean se asteapta sa ajunga departe in Neuilly, unul dintre cele mai bogate districte, folosite de tatal sau ca trambulina catre putere, dupa ce a fost primar timp de 20 de ani.

In Neuilly, Jean, student in anul doi la Sorbonna, este deseori descris ca o versiune mai mica, dar la fel de machiavelica a tatalui sau. De altfel, un popular program satiric il ilustreaza cu aceeasi papusa "Sarko" folosita si pentru al reda pe tatal sau, care a capatat insa ... plete blonde.

Încă o medalie fantastică pentru România, cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă
Încă o medalie fantastică pentru România, cu fiul lui Mihai Covaliu în echipă
Echipa masculină de sabie juniori a României a cucerit sâmbătă, la Riad, în Arabia Saudită, medalia de argint a probei, în cadrul Campionatelor Mondiale de Scrimă pentru cadeţi şi...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Jean Sarkozy, #popularitate, #fiu, #Neuilly , #Jean Sarkozy