Decizie surpriza pentru Sarkozy in justitie

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 12:17
3113 citiri
Decizie surpriza pentru Sarkozy in justitie

Ancheta lansata in vara impotriva fostului presedinte francez Nicolas Sarkozy pentru coruptie si trafic de influenta a fost suspendata, la cateva zile dupa ce acesta si-a anuntat intoarcerea in politica.

Curtea de Apel din Paris a decis, marti, sa renunte momentan la ancheta, fara nicio explicatie, informeaza AFP. Decizia nu a fost motivata si nu poate fi atacata cu recurs. Aceasta ii ofera un ragaz lui Nicolas Sarkozy, chiar daca ramane inculpat in acest dosar.

A jurat ca se retrage pentru totdeauna. Si ce daca? Revenirea lui Sarkozy

Vinerea trecuta, Sarkozy si-a anuntat revenirea in politica, dupa ce, in 2012, cand a fost invins in scrutinul prezidential de catre socialistul Francois Hollande, a jurat ca se va retrage definitiv de pe scena politica.

Fostul presedinte va candida la alegerile pentru functia de sef al partidului Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP).

"Sunt candidat la presedintia familiei mele politice", a scris Sarkozy pe pagina personala de Facebook.

Nicolas Sarkozy: Ma intorc in politica doar ca sa salvez Franta

Alegerile pentru sefia UMP se vor organiza in noiembrie.

Nicolas Sarkozy, pus sub acuzare

La inceputul verii, Sarkozy a fost pus sub acuzare.

Nicolas Sarkozy, retinut pentru trafic de influenta

Nicolas Sarkozy a fost retinut dupa ce fusese chemat la audieri intr-un dosar mai vechi privind finantarea ilegala a campaniei electorale a partidului sau.

Procurorii francezi detin inregistrari audio care il incrimineaza pe fostul presedinte al Frantei si pe avocatul sau. Anchetatorii incercau sa stabileasca daca fostul presedinte francez a incercat sa obtina, cu sprijinul avocatului sau, informatii de la un magistrat in legatura cu o ancheta care il viza, oferind in schimb promisiunea unei functii mai bune.

Procurorii voiau sa mai afle si daca Sarkozy a fost informat in mod ilegal ca a fost pus sub ascultare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Sarkozy ancheta coruptie suspendata, #Sarkozy ancheta suspendata , #presedinte Franta