Marine Le Pen: Sarkozy nu merita sprijinul nostru!

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 12:47
2415 citiri
Marine Le Pen: Sarkozy nu merita sprijinul nostru!
Foto: AFP

Candidata de extrema dreapta la alegerile prezidentiale din Franta, Marine Le Pen, a declarat ca presedintele Nicolas Sarkozy este "un ratat" si nu merita sprijinul sustinatorilor Frontului National.

Nicolas Sarkozy isi pune mari sperante in voturile alegatorilor lui Le Pen, din primul tur al alegerilor prezidentiale, care a obtinut un rezultat surprinzator de mare - 17,9%.

Marine Le Pen a afirmat, luni seara, ca presedintele Frantei a pierdut alegerile si ca refuza sa le spuna sustinatorilor ei sa-l voteze pe actualul lider de la Elysee, informeaza Daily Mail.

"Nu ma astept la altceva decat ca sistemul va suferi o implozie. Sarkozy a pierdut deja alegerile prezidentiale", a subliniat Marine Le Pen.

Nicolas Sarkozy spera sa ramana presedinte, bazandu-se pe mare parte dintre cele sase milioane de voturi obtinute de Le Pen in primul tur.

Situatia din Franta este in continuare tensionata, in asteptarea turului doi al alegerilor prezidentiale.

Presedintele Frantei a laudat prestatia extremei dreapta la alegerile prezidentiale, dupa ce candidata Frontului National, Marine Le Pen, a obtinut aproape 18% din totalul voturilor exprimate.

Declaratiile sale au starnit, insa, ingrijorare pe tot cuprinsul Europei, deoarece liderul francez si-a aratat simpatia pentru gruparea de extrema dreapta.

Pe de alta parte, perspectiva ca socialistul Francois Hollande sa castige si al doilea tur al alegerilor prezidentiale a speriat pietele financiare. Acesta se bucura insa de sustinerea alegatorilor lui Jean-Luc Melenchon, candidatul de extrema stanga care a obtinut 12% dintre voturile exprimate duminica.

Sarkozy lauda prestatia extremei dreapta la alegerile prezidentiale

Nicolas Sarkozy a declarat ca vrea "sa raspunda" electorilor Frontului National, care ar trebui "respectati". Le Pen este considerata cea mai mare surpriza a acestor alegeri, de mai mult de jumatate dintre francezi.

Socialistul Francois Hollande a castigat primul tur al alegerilor de duminica, obtinand 28,63% din totalul voturilor exprimate, fiind urmat de presedintele Nicolas Sarkozy, cu 27,18%, si de extremista de dreapta Marine Le Pen, cu 17,9%.

Hollande este favorit sa devina presedinte al Frantei, in acest caz urmand sa devina primul presedinte socialist al tarii, dupa 17 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Marine Le Pen Nicolas Sarkozy, #Sarkozy sprijin extrema dreapta, #alegeri prezidentiale Franta, #rezultate alegeri Franta, #Sarkozy tur doi Le Pen , #presedinte Franta