Merkel si Sarkozy propun un guvern al zonei euro

Marti, 16 August 2011, ora 22:36
3583 citiri
Merkel si Sarkozy propun un guvern al zonei euro
Foto: The Wall Street Journal

Intr-o incercare de a mai calma turbulentele de pe piata financiara si pentru cresterea incredererii in moneda europeana, liderii Frantei si Germaniei au declarat marti ca vor formarea unui guvern al zonei euro condus de Herman van Rompuy, presedintele Consiliului UE.

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a declarat, in urma intalnirii de marti cu cancelarul german, Angela Merkel, ca noul organism se va intalni de doua ori pe an sau chiar de mai multe ori, daca va fi nevoie, arata The Wall Street Journal.

Presedintele francez a adaugat ca tot acest efort se depune in incercarea de a apara moneda euro.

Intalnire intre Sarkozy si Merkel - Vezi ce vor discuta

Tandemul franco-german, care reprezinta cele mai mari economii din zona euro, va propune in luna septembrie o taxa pe tranzactiile financiare si va insista ca cele 17 tari membre ale zonei euro sa adopte legi privind echilibrul bugetar pana in vara lui 2012.

Caderea burselor din intreaga lume de saptamana trecuta a fost un motiv in plus pentru ca Nicolas Sarkozy si pe Angela Merkel sa se intalneasca pentru a discuta situatia Europei, care este din ce in ce mai ingrijoratoare. De exemplu, Italia a adoptat, vineri, un nou plan de austeritate de 45,5 de miliarde de euro, pentru doi ani.

Intalnire de criza intre Merkel si Sarkozy, pe tema caderii burselor

Cei doi lideri europeni urmau sa faca o serie de propuneri inainte de sfarsitul verii pentru a consolida cooperarea intre statele membre. Uniunea Europeana ar lua in considerare inclusiv infiintarea unui sistem de monitorizare consolidat pentru politicile fiscale.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Merkel Sarkozy guvern euro, #Merkel Sarkozy zona euro , #presedinte Franta