Partidul lui Sarkozy, ingropat in datorii de 80 de milioane de euro

Autor: Ana Ilie
Miercuri, 09 Iulie 2014, ora 11:38
1479 citiri
Partidul lui Sarkozy, ingropat in datorii de 80 de milioane de euro

Partidul conservator francez UMP, al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, este ingropat in datorii ce se apropie vertiginos de suma de 80 de milioane de euro.

Potrivit unui audit independent facut public marti, partidul trebuie sa reduca masiv costurile si sa caute o noua linie de credit pentru a acoperi gaura de 79,1 milioane de euro din bugetul sau, scrie France24.

Este cea mai recenta lovitura pentru Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), principalul partid de opozitie al Frantei, dintr-o serie mai lunga de probleme. UMP se afla deja in centrul unei anchete cu privire la incercarile de musamalizare a cheltuielilor exorbintante cu campania esuata de realegere a lui Sarkozy in 2012.

La randul sau, Sarkozy a fost audiat si pus sub acuzare la 1 iulie sub suspiciunea de trafic de influenta si alte infractiuni in legatura cu o ancheta cu privire la o serie de nereguli in finantarea campaniei sale electorale din 2007.

Problemele legale i-ar putea periclita intoarcerea in politica lui Sarkozy, care spera sa candideze la prezidentialele din 2017.

Opozantii conservatorilor, inclusiv socialistii lui Francois Hollande, arata ca problemele financiare ale UMP pun partidul in situatia de a nu fi de incredere in gestionarea celei de-a doua economii a eurozonei.

UMP se apara si spune ca auditul este o dovada a "transparentei" partidului.

Sarkozy, prima declaratie dupa eliberare: Sunt socat! Exista dorinta de a ma umili, acuzatiile sunt grotesti

Sarkozy, cercetat pentru coruptie

Nicolas Sarkozy a fost retinut dupa ce fusese chemat la audieri intr-un dosar mai vechi privind finantarea ilegala a campaniei electorale a partidului sau. Sarkozy a declarat, la o zi dupa ce a fost eliberat dupa 15 ore de audieri, ca aceste masuri fac parte dintr-o campanie orchestrata politic, cu scopul de a-i distruge reputatia.

Nicolas Sarkozy, retinut pentru trafic de influenta

Procurorii francezi detin inregistrari audio care ii incrimineaza pe fostul presedinte al Frantei si pe avocatul sau.

Anchetatorii i-au retinut pe avocatul lui Sarkozy, Thierry Herzog, si pe doi judecatori. Anchetatorii incearca sa stabileasca daca fostul presedinte francez a incercat sa obtina, cu sprijinul avocatului sau, informatii de la un magistrat in legatura cu o ancheta care il viza, oferind in schimb promisiunea unei functii mai bune.

Nicolas Sarkozy, retinut - Primele reactii: E dosar politic!

In cadrul unei anchete deschise la 26 februarie de catre Parchetul francez, procurorii vor sa mai afle si daca Sarkozy a fost informat in mod ilegal ca a fost pus sub ascultare.

Masura de ascultare a fostului sef de stat a fost decisa in luna septembrie 2013, intr-o ancheta cu privire la acuzatii de finantare de catre Muammar Gaddafi a campaniei din 2007 in urma careia Sarkozy a obtinut victoria in alegerile prezidentiale.

Exista suspiciuni privind o contributie ilegala de 50 de milioane de euro primita de la dictatorul libian pentru campanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#UMP Sarkozy datorii, #Sarkozy acuzare UMP , #presedinte Franta