Sarkozy, despre premierul britanic David Cameron: Un copil incapatanat

Joi, 15 Decembrie 2011, ora 15:09
1323 citiri
Sarkozy, despre premierul britanic David Cameron: Un copil incapatanat
Foto: WorldBulletin

Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei, a spus despre premierul britanic David Cameron, in cadrul disputelor privind acordul de uniune fiscala al Uniunii Europeneca, ca este "un copil incapatanat".

Premierul David Cameron a folosit dreptul de veto la summit-ul de saptamana trecuta si a anuntat ca Marea Britanie nu va participa la acordul de uniune fiscala, cu care au fost de acord 26 de state membre.

Cancelarul Angela Merkel a incercat sa calmeze spiritele si a spus ca Marea Britanie ramane un partener important al Uniunii, in ciuda opozitiei, insa presedintele Frantei a fost dur: "David Cameron s-a comportat ca un copil incapatanat. (...) Lumea a convenit ca propunerea mea era singura cale posibila. Acordul poate ca nu va pune capat crizei, insa este un instrument pentru a-i face fata. Dinamismul axei franco-germane ne-a permis sa strangem voturile a 26 de tari", a spus acesta.

David Cameron a participat la discutii cu omologii sai din Irlanda, Suedia si Cehia, care si-au exprimat indoielile cu privire la acord.

In plus, Cameron a ignorat declaratiile reprezentantilor Fondului Monetar International, care sustineau ca Marea Britanie ar trebui aiba o contributie mai mare la fondul de criza al Uniunii Europene.

Sarkozy este cunoscut pentru cuvintele expresive pe care le foloseste in limbajul neoficial, privind inalti demnitari: in cadrul unei discutii cu presedintele american Barack Obama, acesta l-a caracterizat pe premierul israelian Bejamin Netanyahu "mincinos", iar pe cel din Grecia "nebun si depresiv".

Sarkozy, despre acordul de uniune fiscala: Se naste o noua Europa

Marea Britanie s-a opus acordului de uniune fiscala care prevede deficite bugetare mai mici pentru statele din zona euro si sanctiuni automate pentru statele care nu se incadreaza in deficit.

Statele care nu sunt membre ale zonei euro au optiunea de a participa voluntar la uniunea fiscala, iar presedintele Traian Basescu a anuntat Comisia Europeana ca Romania va adera la pact.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Nicolas Sarkozy, #sarkozy cameron, #Sarkozu copil incapatanat , #presedinte Franta