Sarkozy ii da replica lui DSK: Sa isi rezolve probleme cu justitia si sa taca

Duminica, 29 Aprilie 2012, ora 14:31
2422 citiri
Sarkozy ii da replica lui DSK: Sa isi rezolve probleme cu justitia si sa taca

Inainte de turul doi al alegerilor prezidentiale, Nicolas Sarkozy, care se lupta cu Francois Hollande pentru locul de la Palatul Elysee, a tinut sa-i raspunda lui Dominique Strauss-Kahn, care ar fi afirmat ca scandalul sexual care a dus la pierderea postului sau la Fondul Monetar International a fost pus la cale de openentii sai politici, asociati cu Nicolas Sarkozy si partidul sau de guvernare UMP.

Pe un ton combativ, Sarkozy a declarat sambata ca DSK ar trebui sa se adreseze justitiei in cazul in care crede ca a fost victima unui complot politic, informeaza dw.de. Afirmatia este o replica la declaratiile lui Strauss-Kahn, care a spus, dupa scandalul din luna mai a anului trecut, ca "cei cu o agenda politica" au orchestrat totul.

"Destul inseamna destul! I-as spune domnului Strauss-Kahn sa se adreseze autoritatilor judiciare si sa-i scuteasca pe francezi cu remarcile sale. Eu respect profund prezumtia de nevinovatie, dar cand unul este acuzat de ceea ce este acuzat, sa aiba un minim de demnitate, sa aiba pudoarea sa taca si sa nu-si adauge alte fapte nedemne", a spus el in cadrul unui discurs sustinut in Clermont-Ferrand.

O carte in care Strauss-Kahn face aceste acuzatii va iesi pe piata luni, cu numai cateva zile inainte de votul de duminica, 6 mai. Intr-un articol publicat de Guardian vineri, DSK a afirmat ca "au fost mai multe la mijloc decat simpla coincidenta", referindu-se la arestarea sa din 13 mai, dupa ce ar fi abuzat sexual de o camerista de hotel, la Sofitel, in Manhattan.

Fostul lider al Fondului Monetar International nu a pus la indoiala existenta incidentului - desi sustine ca actul sexual a fost unul consensual - insa sustine ca rivalii sai politici au facut ce trebuia pentru a se asigura ca este retinut fara posibilitatea de a iesi pe cautiune si apoi pentru a fi in arest la resedinta din New York, fapte ce au contribuit la iesirea sa din viata publica.

"Poate ca eram prea naiv din punct de vedere politic, dar nu credeam ca vor merge atat de departe - nu credeam ca vor gasi ceva care sa ma opreasca", a declarat DSK pentru jurnalistul american Edward Jay Epstein, cel care a scris cartea ce va fi publicata saptamana viitoare.

Inainte sa fie arestat si sa demisioneze din fruntea Fondului Monetar International, Strauss-Kahn era considerat candidatul cel mai probabil la nominalizarea socialista pentru presedintia franceza.

Cat despre Hollande, acesta a declarat intr-un interviu sambata, pentru Radio J, ca nu are informatii legate de cazul Strauss-Kahn si, de aceea, nu poate sa comenteze.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Nicolas Sarkozy acuzatii DSK, #Nicolas Sarkozy caz Strauss Kahn, #Dominique Strauss Kahn acuzatii Sarkozy , #presedinte Franta