Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Doi umoristi canadieni au obtinut numarul ultrasecret de la Casa Alba

Miercuri, 01 Aprilie 2009, ora 12:43
1141 citiri
Doi umoristi canadieni au obtinut numarul ultrasecret de la Casa Alba

Doi jurnalisti de radio canadieni i-au facut in 2007 o farsa presedintelui american George W. Bush, dandu-se drept apropiati ai presedintelui francez Nicolas Sarkozy si solicitand sa discute personal cu ocupantul fotoliului de la Casa Alba.

Ei au reusit sa penetreze sistemele de securitate informationala dar au fost nevoiti sa astepte publicarea acestei dezvaluiri pana dupa instalarea noului presedinte american, informeaza AFP.

Mai precis, ei au sunat la Casa Alba la 6 mai 2007, chiar in ziua alegerii in functie a lui Sarkozy, si s-au dat drept reprezentanti ai departamentului de comunicare al presedintelui francez, dupa cum a recunoscut Marc-Antoine Audette, unul dintre cei doi jurnalisti.

"Am avut un complice la Paris care a redirectionat convorbirea noastra initiata din Canada printr-o linie apropiata palatului Elysee. Am fost foarte surprinsi sa constatam ca cei de la Casa Alba cu care am discutat la telefon ne-au pus la dispozitie imediat numarul direct ultrasecret catre 'Situation Room', de unde presedintele SUA controleaza fortele armate din intreaga lume", a mai explicat acesta.

Convorbirea telefonica a durat mai putin de un minut dar este mai mult decat revelatoare pentru gravitatea situatiei.

Jurnalistii au spus ca presedintele francez doreste sa discute din nou cu George W. Bush, la numai o ora si jumatate dupa ce acestia discutasera in realitate.

"Sunt alaturi de presedintele Sarkozy acum si dansul doreste sa il asigure pe omologul sau de tot sprijinul si sa ii comunice cateva informatii aflate recent in timpul discutiilor cu alti sefi de stat", i-a spus umoristul centralistei.

Aceasta nu a ezitat sa le faca legatura directa catre "Situation Room" iar la insistentele jurnalistilor le-a oferit chiar si numarul direct, in cazul in care vor dori sa revina si altadata.

Convorbirea va fi difuzata miercuri de un post de radio din Montreal, la aproape doi ani de la inregistrarea ei si asta pentru ca, imediat dupa ce au realizat gafa facuta, oficialii de la Casa Alba le-au cerut canadienilor sa nu dea publicitatii acest lucru si, sfatuiti de avocati, acestia au acceptat sa amane totul pana dupa schimbarea administratiei de la Washington.

Bush nu a fost singura tinta a farselor celor doi canadieni, printre cei pacaliti fiind si Sarah Palin, Nicolas Sarkozy, Britney Spears, Paul McCartney si Bill Gates.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#jurnalisti gluma Bush, #telefon Casa Alba, #Audette farse Sarkozy , #stiri Nicolas Sarkozy