Franta ar putea nationaliza producatorii auto locali

Luni, 19 Ianuarie 2009, ora 11:14

   

Franta ar putea nationaliza producatorii auto locali
Guvernul francez ar putea cumpara actiuni in cadrul producatorilor auto locali, in schimbul sprijinului financiar acordat, pentru a-i salva de la faliment.

Potrivit presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, guvernul va "investi foarte multi bani" pentru sprijinirea industriei auto, unul dintre sectoarele cu cei mai multi angajati din tara, relateaza Reuters.

"Producatorii auto nu au nevoie de capital neaparat, ci, mai degraba, de un schimb contra sprijinului financiar. Achizitionarea unor actiuni din companii poate, in unele cazuri, sa fie un schimb corect," a declarat Luc Chatel, ministrul industriei, pentru Le Figaro.

Guvernul se va intalni marti cu reprezentati ai industriei auto, in vederea stabilirii unui plan pentru a face fata vanzarilor in scadere.

"Cea mai importanta problema este ceea ce ni se va da la schimb. Planul de sprijin nu va fi un cadou. Producatorii vor fi nevoiti sa mentina fabricile din Franta," a spus Chatel. El a adaugat ca planul va include si producatorii straini, ce au unitati de productie pe teritoriul francez.

Chatel nu a oferit detalii despre cum va ajuta guvernul companiile listate la bursa, precum PSA Peugeot Citroen si Renault, declarand doar ca au in vedere mai multe optiuni.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1207 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
vanghelica
rank 1
este, practic, o subventionare...
...pentru inchiderea filialelor din strainatate...super tare!...inseamna ca Dacia va fi inchisa...
Vlasca
rank 1
statul roman ar putea sa ia exemplu
Staul Francez incearca sa isi salveze economia prin participatii la diverse firme aflate in dificultate, iar statul roman a dat ca spaga companii profitabile( BCR, Petrom s.a., iar cat de curand, singura companie feroviara profitabila, dar trebuie intai falimentata - CFR Marfa). Asta este diferenta intre politicienii occidentali si politicienii romani. la ei primeaza ineresul national, la noi- interesul personal.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor