Sarkozy, blocat in liftul politiei

Joi, 03 Iulie 2014, ora 10:43
1858 citiri
Sarkozy, blocat in liftul politiei

Fostul presedinte francez, Nicolas Sarkozy, a ramas blocat aproape jumatate de ora in liftul din sediul politiei unde fusese audiat, marti, si a fost eliberat de pompieri.

Potrivit informatiilor obtinute de Le Figaro, Sarkozy a ramas blocat 20 de minute in ascensorul Directiei Centrale a Politiei Judiciare din Nanterre, impreuna cu politistii care il insoteau pentru a fi prezentat judecatorilor din Paris.

Sarkozy a fost eliberat dupa interventia pompierilor si s-a prezentat in fata judecatorilor.

Nicolas Sarkozy a fost pus sub acuzare miercuri, in cazul de coruptie ce ii ameninta revenirea in politica.

Investigatia vine in contextul in care Sarkozy se gandeste sa candideze la presedintia Frantei in alegerile din 2017, insa decizia va veni abia dupa congresul partidului sau, UMP, care va alege un nou presedinte in noiembrie.

Nicolas Sarkozy, retinut pentru trafic de influenta

Nicolas Sarkozy a fost retinut dupa ce fusese chemat la audieri intr-un dosar mai vechi privind finantarea ilegala a campaniei electorale a partidului sau.

Procurorii francezi detin inregistrari audio care il incrimineaza pe fostul presedinte al Frantei si pe avocatul sau.

Luni, anchetatorii i-au retinut pe avocatul lui Sarkozy, Thierry Herzog, si pe doi judecatori. Anchetatorii incearca sa stabileasca daca fostul presedinte francez a incercat sa obtina, cu sprijinul avocatului sau, informatii de la un magistrat in legatura cu o ancheta care il viza, oferind in schimb promisiunea unei functii mai bune.

In cadrul unei anchete deschisa la 26 februarie de catre Parchetul francez, procurorii vor sa mai afle si daca Sarkozy a fost informat in mod ilegal ca a fost pus sub ascultare.

Masura de ascultare a fostului sef de stat a fost decisa in luna septembrie 2013, intr-o ancheta cu privire la acuzatii de finantare de catre Muammar Gadafi a campaniei din 2007 in urma careia Sarkozy a obtinut victoria in alegerile prezidentiale.

Exista suspiciuni privind o contributie ilegala de 50 de milioane de euro primita de la dictatorul libian pentru campanie.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Sarkozy blocat lift politie, #Sarkozy caz coruptie , #stiri Nicolas Sarkozy
Comentarii