Sarkozy: Izolarea Rusiei nu are sens. Actiunea lui Putin, mai degraba pozitiva

Joi, 29 Octombrie 2015, ora 15:59
1967 citiri
Sarkozy: Izolarea Rusiei nu are sens. Actiunea lui Putin, mai degraba pozitiva
Foto: Facebook/Nicolas Sarkozy

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy - care se afla miercuri si joi la Moscova intr-o vizita privata - a facut joi apel la Occident sa renunte la izolarea Rusiei, partener "inevitabil" in rezolvarea conflictului in Siria, unde actiunile acesteia "sunt mai degraba pozitive decat negative", relateaza agentiile de presa AFP si TASS.

"Trebuie sa alegem apropierea si dialogul. Franta si Rusia au nevoie sa lucreze impreuna. Izolarea Rusiei nu are niciun sens, sunt ferm convins de aceasta. Cu Rusia trebuie sa vorbesti mai ales atunci cand nu esti de acord cu ea", a pledat Sarkozy, intr-o conferinta sustinuta joi la Institutul pentru Relatii Internationale din Moscova (MGIMO).

Serbia se imprieteneste cu Rusia? Ar putea semna un acord militar fara precedent

"Intr-o lume ca a noastra, trebuie cu orice pret sa evitam un nou razboi rece", a subliniat fostul sef al statului francez, care urmeaza sa aiba o intrevedere joi dupa-amiaza cu presedintele rus Vladimir Putin la resedinta acestuia din afara Moscovei, Novo-Ogariovo.

Comentand cu privire la angajamentul militar si diplomatic rus in Siria, el a estimat ca "Rusia este inevitabila" in procesul de solutionare a conflictului. "Actiunea (presedintelui rus Vladimir) Putin dincolo de dezacordurile noastre este mai degraba pozitiva decat negativa", a subliniat el, in timp ce aviatia rusa bombardeaza aproape zilnic de la 30 septembrie "tinte teroriste" in Siria.

Dar, "loviturile aeriene nu pot fi suficiente si nu sunt suficiente pentru a rezolva conflictul", a spus el, pledand, in acelasi context pentru unificarea celor doua coalitii internationale care actioneaza in Siria, pe de o parte, coalitia condusa de SUA, de cealalta parte Rusia. "Trebuie reunite cele doua coalitii intr-una singura. Este singurul mod care poate duce la o solutie politica", a estimat el.

In aceasta vizita de doua zile la Moscova, Sarkozy este insotit de o delegatie compusa din mai multi fosti ministri si ex-secretari de stat, intre care europarlamentara Rachida Dati, presedintele grupului parlamentar al Partidului Republican, Christian Jacob, senatorul, Gerard Longuet, si delegatul pentru afaceri internationale al partidului, Pierre Lellouche.

"Exista o forma de fascinatie a dreptei franceze pentru regimul autoritar al lui Putin, in acest mod se poate explica aceasta deplasare", a declarat Bruno Le Roux, liderul grupului parlamentar al Partidului Socialist, la France Info. Cu toate acestea, el a subliniat ca "este utila mentinerea de relatii cu toate tarile, cu toate parlamentele" lumii.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sarkozy apropiere Rusia, #Sarkozy relatie Rusia , #stiri Nicolas Sarkozy
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Sarko vrea sa le mai vanda niste vase ciolovecilor