Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Si Sarkozy a lovit cu tarnacopul in Zidul Berlinului

Duminica, 08 Noiembrie 2009, ora 19:33
1148 citiri
Si Sarkozy a lovit cu tarnacopul in Zidul Berlinului

Presedintele francez Nicolas Sarkozy, care urmeaza sa participe luni, la Berlin, la ceremoniile origanizate cu ocazia implinirii a 20 de ani de la caderea Zidului, povesteste pe Facebook cum, in 9 noiembrie 1989, se afla in capitala germana, lovind si el cu tarnacopul in Zid.

O fotografie facuta noaptea cu tanarul deputat francez, atunci in varsta de 34 de ani, in fata Zidului atesta participarea sa.

Intr-o rubrica numita "Amintiri de la caderea Zidului Berlinului, in 9 noiembrie 1989", presedintele francez isi aminteste ca in perioada respectiva era secretar general adjunct al RPR, partid prezidat de Jacques Chirac, care urma sa ajunga presedinte al Frantei, si condus de Alain Juppe, care urma sa devina premier.

"In 9 noiembrie, dimineata, ne interesam de informatiile care soseau de la Berlin si pareau sa anunte schimbarea in capitala divizata a Germaniei. Am decis sa parasim Parisul, impreuna cu Alain Juppe, pentru a participa la evenimentul care se profila", povesteste seful statului francez.

"Ajunsi in Berlinul de Vest, ne-am indreptat spre Poarta Brandebourg, unde o multime entuziasmata se stransese deja la anuntarea deschiderii probabile a Zidului", a adaugat el.

"Acolo, din pura intamplare, ne-am intalnit cu un tanar ales francez pe care il cunosteam, in perioada respectiva specialist pe probleme de aparare: Francois Fillon", spune Sarkozy, referindu-se la cel care urma sa ii devina, 18 ani mai tarziu, premier.

"Apoi ne-am indreptat spre Checkpoint Charlie, pentru a trece in partea de est a orasului si a confrunta in sfarsit acest Zid in care am putut da cateva lovituri de tarnacop", potrivit presedintelui.

"In jurul nostru, familii se strangeau pentru a darama betonul. Unii ne vorbeau pentru a ne explica sentimentele lor, ambitiile noi si pentru a-si impartasi emotiile dupa decenii de separare. Noaptea a continuat in entuziasmul general", isi aminteste seful statului francez.

"Reintalnirea poporului german a sunat sfarsitul Razboiului Rece si inceputul unei perioade a marii libertati in Europa", a spus el, inainte de a conchide: "Aceasta libertate o aparam in continuare prin Europa si o sarbatorim 20 de ani mai tarziu".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nicolas Sarkozy tarnacop, #Sarkozy Zidul Berlinului , #stiri Nicolas Sarkozy