Un europarlamentar pleacă din USR: ”Direcţia pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira”

Luni, 30 Ianuarie 2023, ora 15:46
2871 citiri
Un europarlamentar pleacă din USR: ”Direcţia pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira”
Europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă FOTO Facebook/ Nicu Ștefănuță

Europarlamentarul sibian Nicu Ştefănuţă (Renew Europe) şi-a anunţat luni plecarea din partidul Uniunea Salvaţi România, din motive ce ţin de direcţia actuală a formaţiunii politice. El afirmă că din păcate, direcţia pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care el nu poate egira.

“Am intrat în USR exact acum 6 ani. Zi de zi, am încercat să fac politică altfel, politică bazată pe valori, pe reguli, pe idei. Din păcate, direcţia pe care o are de ani buni conducerea acestui partid este una pentru care eu nu pot gira. Nu am aceeaşi energie, am alte valori. Azi pun punct pentru că trebuie să merg mai departe. Trebuie să lupt pentru oamenii care se uită la mine din Sibiu şi din România”, a anunţat Nicu Ştefănuţă.

El a continuat: ”Nu am uitat nicicând ce am spus că vom face, atunci când voi ne-aţi ridicat în 2016, 2017 sau 2019. Voi, care aţi îngheţat pentru principii, ne-aţi trimis în parlamente ca să transmitem vocea voastră răguşită. Să dăm o formă României altfel. Am crezut că atâta timp cât mai sunt oameni buni, lupta nu e pierdută. Şi ei mai sunt cu miile – oameni inimoşi, oameni principiali, oameni competenţi. Din păcate, nu e a lor vocea care se aude, nu e a lor puterea. Acestor oameni le mulţumesc profund”.

#nicu stefanuta, #demisie, #USR , #stiri politice